visszatérő petevezeték gyulladás

Tisztelt Doktornő! Az én problémám az, hogy felfázásos betegségből visszamaradt állítólag nőgyógyászom szerint bal petevezetékgyulladás. Először Nolicin-S 400mg, majd Tarivid 200mg gyógyszert kaptam, ideig-óráig hatottak is, majd újból előjött pár 7 múlva a bal alhasi nyilalló fájdalom. Problémám lassan 3 hónapja húzódik. Eddig szex hatására elmúlt a fájdalom, de legutóbb már a közösülés is fájdalommal járt. Doktornő szerint mi lenne a megoldás, hogy a fájdalom ne térjen vissza? Erősebb gyógyszer? És miért újul ki mindig? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a petevezeték gyulladás témában

Tisztelt Kérdező! Érdemes lenne venniük a méhnyak váladékából mintát és megnézni, kimutatható-e a kórokozó (Chlamydia, Ureaplasma stb.). Ha igenn, célzottan és az eddigiektől különböző típusú antibiotikummal lehetne kiirtani. Ha már kórokozó nincs, lehet, hogy az eddigi kúrák hatékonyak voltak. Sajnos azonban ezek a kórokozók okozhatnak összenövéseket a kismedencében, amelyek elhúzódó fájdalmat eredményeznek. Ezt első próbálkozásként orvosa által felírt nem steroid típusú gyulladásgátlóval lehet kezelni. (A fájdalom egyéb okát - pl. petefészekciszta - ultrahanggal ki kell zárni, de ezt nyilván már korábban megtették.) Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. augusztus 30., 17:39; Megválaszolva: 2010. szeptember 01., 11:31
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?