visszatérő nőgyógyászati gyulladás

Tisztelt Doktor Nő / Úr! Állandó vissztérő nőgyógyászati gyulladásom van, ami abban nyilvánul meg, hogy fáj a hasam. Mostanában már szinte havonta visszatér. Ez kb. 1, 5 v 2 éve kezdődött. Azóta rengeteg széles spektrumú antibiotikumot és egyéb gyógyszerket írtak fel és szedtem be, de sajnos csak rövid ideig vagyok tünetmentes. A rengeteg antibiotikumtól gombás fertőzést is kapok másodlagosan. Próbáltam már homeopátiás készítmény is használni, de az sem szüntette meg a problémáimat. Igazából soha nem csináltak viszgálatot, arra vonatkozólag, hogy mi okozhatja a gyulladást (baktérium, stb).Kérdésem az lenne, hogy miként lehet (ha lehet) ezt kezelni, illetve az érdekelne, hogy ezt befolyásolhatja-e a klímax? Mi a véleménye a GYNEVAC vakcináról, tapasztalatai szerint mennyire hatásos a krónikus nőgyógyászati gyulladások kezelésében? Válaszát előre is köszönöm: redrose

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a visszatérő hüvelyfertőzés témában

Tisztelt Kérdező! Olyan orvoshoz forduljon, ahol vesznek mintát alhasi fájdalmat okozni képes kórokozókra (pl. Chlamydia, Ureaplasma), ezek célzottan a megfelelő antibiotikummal kezelhetők. A fájdalmat persze más is okozhatja (korábbi műtétek miatti összenövések, endometriózis, gyulladásos bélbetegség stb.), ezért a kivizsgálásnak meglehetősen alaposnak és több irányúnak kell lenni. A Gynevac egyeseknek seít, másoknak nem, nagy összefoglaló tanulmányt ezzel kapcsolatban nem ismerek. Mindenesetre előbb az okot érdemes azonosítani, utána gondolkozni a kezelésen a megfelelő szakember segítségével. Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. augusztus 10., 14:35; Megválaszolva: 2010. augusztus 15., 12:30
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon
Fertőzés lehet
Mell elváltozása
Késői pete érés , PCOvagy...