Szeméremajak fájdalom

Tisztelt Dr! Hónapok óta nagyon kellemetlen problémával kűzdök.Képtelen vagyok sexuálisan együtt lenni a párommal, mivel már maga az izgalmi állapot is fájdalmas. A nagyobb szeméremajkakban érzem a fájdalmat, amely feszitő érzés.Olyan mintha túl sok vér tódulna oda, ezzel képtelenné téve az aktust. Mindemellé természetesen maga a behatolás is fájdalmas, mintha hirtelen nagyon szűkké váltam volna. Megemliteném, hogy 3 éve tampont használok, de az elmúlt fél évben ez is gondot jelent. A menstruációs fájdalmak is erősebbek lettek, sokszor elképesztő erősen szúr a medencémtől a végbelemig mindenhol. Mindemellé mintha a csiklóm tájékán, vagy hugycső részénél(nem tudom pontosan, mert igazából mindenem fáj mostmár), folyamatos kellemetlen érzés uralkodik.Voltam urulógusnál, 4x néztek vizeletet, de csak negativ lelteket kaptam. Ez már 5 hónapja húzódik igy, az egyik orvos küld a másikhoz(urulógus-nőgyógyász) Nagyon kétségbe vagyok esve, mert még csak 19 éves vagyok és máris tönkremegy a kapcsolatom mert sexuálisan nem tudok együtt lenni a barátommal már 5 hónapja.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a szeméremajkak fájdalma témában

Tisztelt Kérdező! Ha testi okokat keresünk, hüvely- vagy szeméremtest-gyulladás (gombás, bakteriális, parazita okozta), hüvelyszárazság (pl. alacsony ösztrogéntartalmú fogamzásgátló), valamilyen nemi szervi sérülés miatti fájdalom, esetleg egyéb szexuálisan átvihető kórokozó (Chlamydia, Ureaplasma stb.) okozta gyulladás vagy kismedencei összenövés okozhatja a panaszokat. A megfelelő okot feltárva tehetők lépések a kezelésre (a kórokozó elpusztítása, fogamzásgátló-váltás, ösztrogéntartalmú krém, síkosító használata stb.). Ha esetleg volt kellemetlen tapasztalat együttlétnél, vagy épp ellenkezőleg, ha még sosem volt együttlét, pszihés gátja is lehet a harmonikus közösülésnek - a partnerrel való őszinte beszélgetés, a megfelelő előjáték, szükség esetén pszichoterápia vagy szexuálterápia segíthet. Nyilván a fenti számos ok közül a nőgyógyász segítségével, kivizsgálásával kell a megfelelőt megtalálni és kezelni. Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. július 23., 12:17; Megválaszolva: 2010. augusztus 02., 17:46
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele