• 26 hetes terhesen alanyony BPD érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves DoktorÚr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy valóban valami rosszra kell-e gondolnom a kővetkező Uh eredmény alapján.Elvileg most töltöttem be a 26. hetet. Az nem lehetséges-e, hogy még nincs 26 hetes a baba és azért van eltérés a BPD-ben? A lelet adatai: Egy élő magzat med. végű fekvésben. A lepény fundusban tapad, jó helyen. A magzatvíz mennyisége az átlagosnál kevesebb. Magzati fejlődési rendellenességre utaló jel nem látható. BPD:56 mm, AC:216 mm, FL:42 mm, HC:218, Súlybecslés: 714 g. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Deli Tamás válasza a terhesség témában

        Tisztelt Kérdező! A BPD és a femur hossza alapján is kicsik a méretek 26 hetes terhességhez. Mindemellett a fejlődési elmaradásra utalhat és fokozott figyelmet igényel a kevesebb magzatvíz is. Fontos a szoros terhesgondozás, illetve az esetleges terminus elszámolás tisztázása (a legelső ultrahang leletével keresse fel orvosát és az utolsó rendes vérzés biztosságát is figyelembe véve határozzák meg a terhességi kort és a vérható terminust, ekkor lehet csak tudni, valóban fennáll-e retardáció). Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 20., 21:50; Megválaszolva: 2010. július 24., 18:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés