Mennyire veszélyes egy kismamának az

Tisztelt Doktor Úr!

15 hetes kismama vagyok, második gyermekemet várom. Sajnos teherbeesés környékén néhány uszodalátogatástól felfáztam és azóta ez a tünet kb.3 hetente visszatér. 3 vizelet tenyésztésen vagyok túl, 2-ben a kérdésben feltett baktériumot kimutatták. A 2.tenyésztés után már betöltöttem a 12.terhességi hetet, ezért Amoxycilin tablettát kaptam. Sajnos csak a baktérium mennyiségét csökkentette 10' 6 helyett 10 '4-re. A nőgyógyászom egyenlőre nem akar semmit sem felírni, nem tartja ezt a baktériumot olyan veszélyesnek. Rengeteg folyadékfogyasztást javasolt és mást nem. Biztosan igaza van, de szeretnék tisztán látni, hogy mit tegyek, milyen kockázattal járhat ez a baktérium hordozása és a magzatra hathat -e.

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: Szabó Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza bakteriális fertőzés témában

Tisztelt Szabó Ildikó!

Tünetmentes baktériumvizelésről (asymptomás bacteriuria) beszélünk, ha a baktériumszám 2 külön mintából több, mint 10 '5, ezt terhesekben antibiotikummal kezelni kell. Az Ön ellátása teljesen korrekt volt, a kúra után a csíraszám a határérték alatti, ilyenkor bő folyadékfogyasztást javaslunk, később érdemes a vizeletvizsgálatot ismételni. Ilyen kis csíraszámnál a babának nem okoz bajt a bacteriuria.

Kérdés: 2010. június 11., 06:32; Megválaszolva: 2010. június 11., 06:32
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Felfázás!
Jó estét kívánok! Azért írok önnek, mert a nőgyógyászom gennyes(három+) , véres(négy+) felfázást állapított meg nekem, amire...
Gombás fertőzés
T Doktorúr! Voltan orvosnál megállapították, hogy baktérium van a váladékban felírt 2 hetes augmentin duo kúrát. Közben megjött a menstruáciom...
Lehet-e szexuális életet élni...
Üdvözlöm! Klion D100 hüvelytablettával kezelem magam "vegyes baktérium, reaktiv sejtelváltozásokkal járó gyulladás miatt" (10 nap) .Utána...
Érdekes lelet
HPV pozitivitás