• Mennyire veszélyes egy kismamának az

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        15 hetes kismama vagyok, második gyermekemet várom. Sajnos teherbeesés környékén néhány uszodalátogatástól felfáztam és azóta ez a tünet kb.3 hetente visszatér. 3 vizelet tenyésztésen vagyok túl, 2-ben a kérdésben feltett baktériumot kimutatták. A 2.tenyésztés után már betöltöttem a 12.terhességi hetet, ezért Amoxycilin tablettát kaptam. Sajnos csak a baktérium mennyiségét csökkentette 10' 6 helyett 10 '4-re. A nőgyógyászom egyenlőre nem akar semmit sem felírni, nem tartja ezt a baktériumot olyan veszélyesnek. Rengeteg folyadékfogyasztást javasolt és mást nem. Biztosan igaza van, de szeretnék tisztán látni,hogy mit tegyek, milyen kockázattal járhat ez a baktérium hordozása és a magzatra hathat -e.

        Válaszát előre is köszönöm.

        Tisztelettel: Szabó Ildikó

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, bakteriális fertőzés témában

        Tisztelt Szabó Ildikó!

        Tünetmentes baktériumvizelésről (asymptomás bacteriuria) beszélünk, ha a baktériumszám 2 külön mintából több, mint 10 '5, ezt terhesekben antibiotikummal kezelni kell. Az Ön ellátása teljesen korrekt volt, a kúra után a csíraszám a határérték alatti, ilyenkor bő folyadékfogyasztást javaslunk, később érdemes a vizeletvizsgálatot ismételni. Ilyen kis csíraszámnál a babának nem okoz bajt a bacteriuria.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-11 06:32:18; Megválaszolva: 2010. június 11., 06:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés