• Klion?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr / Doktornő!
        Régóta gyermeket szeretnénk. Az első hüvelyi tenyésztés e. coli és enterococcus faecalist mutatott ki több teleppel. Kaptam rá Aktil Duot és Gynoflor hüvelykúpot a hiányzó hüvelyflóra miatt. A kontrol ezután Streptococcus agalactiaet és még mindig az e. colit mutatta ki sok teleppel. Hüvelyflóra még mindig nem tenyészett ki. Mivel a Betadine hüvelykúpot most nem lehet kapni a gyógyszertárakban így Klion hüvelykúpot írt fel a nőgyógyász számomra. Ettől viszont félek, hiszen nem találtam a leírásban olyan információt, hogy ilyen bacilusokra használható. A másik aggodalmam, hogy nem okoz-e menstruációt vagy a magzat károsodását, ha véletlenül ebben a hónapban összejött volna a baba.Tud esetleg egy másik gyógyszert/hüvelykúpot javasolni, ha a Klion nem a legmegfelelőbb?
        Köszönöm szépen előre is a válaszát!
        Nikoletta

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelybaktériumok témában

        Kedves Nikoletta!

        Az E. coli és a Streptococcusok a tünet- és panaszmentes, hüvelygyulladással nem rendelkező nők 10-30, illetve 35-55%-ában kimutathatók a hüvelyből, gyakorlatilag a normál flóra tagjai. Rejtély, miért próbálják meg tűzzel-vassal kiirtani. Ha bakteriális folyás van, azt a metronidazol fogja gyógyítani, de ha nincs kóros folyás, inkább Gynoflor vagy Gynophilus javasolt, hogy a normál tejsavtermelő bacillusok túlsúlya biztosítva legyen. Más lesz a helyzet a terhesség végén: a B csoportú Streptococcusok közé tartozó S. agalactiae a szülés közben fertőzheti a magzatot, így tünetmentes esetben is érdemes kiirtani penicillinnel, ekkor viszont akár vénás formában adva is.

        Ha megfogan a terhesség és komoly panasz nincs, szerintem ne használjon az első trimeszterben Kliont (sem, lehetőleg mást sem).


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-24 11:46:31; Megválaszolva: 2010. május 24., 11:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: