Bartholin mirigy..

Üdvözlöm!

Néhányszor már begyulladt az a bizonyos bartholini mirigyem, aztán jegeltem, közben canesztent használtam...de kiujult.

A kérdésem az lenne, hogy amiatt gyullad mindig be a mirigy hogy közben hüvelyfertőzésem van? tehát ha sikerül kikezelni a fertőzést, akkor nem lesz gond a mirigy kivezetőjének elzáródásával sem?

válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pintér Olivér válasza Bartholin mirigy témában

Kedves Hölgyem!

A mirigy gyulladásásra a gyakori hüvelyfertőzés is hajlamosíthat, hiszen a kórokozóval zsúfolt váladék folyamatosan a kiviezetőcsövet szennyezheti. A canesten gombaellenes krém, ezzel a Bartholin-mirigy gyulladását nem lehet kezelni, a jegelés valamennyit biztosan segített. Ha ismét jelentkeznek a panaszok, akkor érdemes nőgyógyésznak megmutatnia magát. A hüvelyfertőzéseket pedig rendesen ki kell kezelni.

 

Kérdés: 2010. április 24., 23:37; Megválaszolva: 2010. április 24., 23:37
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Missed ab, szövettan
Fogamzásgátlás 50 év felett
Okozhat még gondot?
Vérzés menopausaban
Terhesség megszakítás után