Missed ab.

Tisztelt Doktornő! Holnapután kerül sor a harmadik missed ab. műtétemre. 1. 2008. 04.hó üres petezsák, 2. 2008.10.hó mola hydatidosa. Most a 8. héten még rendben volt minden de később barnás folyás lépett fel. az UH-on megállapitották hogy a babám már nem él. Az orvosom azt mondja valószinüleg a vírusos torokgyulladás az elhalás okozója ami kb 2 hete volt. A műtét után érdemes lenne valamilyen vizsgálatot kérnem vagy csak túrbózzam föl az immunrendszerem és 3 hónap múlva próbálkozzunk újra? (Van egy 6 éves fiam, vele a terhesség alatt minden rendben volt.) Válaszát előre is köszönöm

Végh János válasza vetélés után témában

Kedves Hölgyem!

Nincs szükség semmilyen immunerősítésre, viszont alapos kivizsgálásra igen. Ennek egyszerű az oka. Mivel két spontán vetélése volt, és egy molaterhesség is, körbe kell járni a lehetséges okokat. Az jó dolog, hogy már van egy fia, az is fontos lehet, hogy ugyanaz-e az apa? Hormonális kivizsgálás, hematológiai, immunológiai, genetikai vizsgálat legyen, és meglátják az eredményeket, hogy merre induljanak, hogyan próbálkozzanak. Lehetséges, valóban a vírusos fertőzés okozott gondot, de sajnos nem biztos a diagnózis, ezért kell a többi vizsgálat is.

 

Kérdés: 2010. március 29., 14:42; Megválaszolva: 2010. március 29., 14:42
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
sport missed abortion után
Néhány napja missed ab. beavatkozáson estem át. Az lenne a kérdésem, hogy mikortól lehet újra elkezdeni sportolni, illetve a szexuális élet meddig...
Missed ab. után
Tisztelt Doktor Nő / Úr. 2010.03.26-án volt missed ab. műtétem. Grav s. 12. Az uh. szerint kb 9 hetes mérete volt az embiónak. CRL: 22mm. Az első...
Elhalt terhesség után mennyit kell...
Tisztelt Dr. Farkas Ágnes! Volt egy elhalt terhességem-missed abortion-, a műtét 2009.12.18.-án történt-Curettage incomplett-. Az lenne a kérdésem...
Tünetek missed ab. műtét után
Kedves Doktornő/Úr! Két nappal ezelőtt estem át méhtisztításon, mivel két üres petezsák volt csak észlelhető az ultrahangon. A műtét napján...
Folyadék alapú cytologiai lelet