• Valószínűség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr.Nő! 16 éves vagyok. 15 éves koromban jött meg először és még nem valami rendszeres, kb 8 hónapja élek szexuális életet. A menstruációm alatt nem védekezünk akkor belém élvez de amugy megszakításos módszerrel szeretkezünk és félek hogy előváladéktól teherbe eshetek. A párom szerint ő érzi ha már van előválladéka de én ebben nem vagyok biztos. December 26. majd január 26. án majd ebben a hónapban még nem érzem a menstruáció jeleit, nállam erős hasfájás és mellfájás. Terhesség jeleit sem érzem, csupán furcsa nyomást a méhemnél. A kérdésem az lenne hogy mekkora a valószínűsége annak hogy terhes vagyok, egyáltalán lehetek-e terhes miközben menstruálok, mikortól érezhetném a jeleket , és hogy a fiúk érzik-e ha van előváladékuk? A válaszat nagyon köszönöm! Üdv

        WEBBeteg szakértő válasza a megszakításos közösülés témában

        Kedves Hölgyem!

        Első teendő egy terhességi teszt legyen, mert bizony nagyon könnyen terhes lehetsz. Egyrészt a menses alatt nem igazán higiénikus az együttlét, mert ilyenkor könnyebben alakul ki fertőzés a pangó vér, és a nyitottabb méhszáj miatt. Másrészt olyan nincs, hogy biztonságos időszak a ciklus alatt. A harmadik dolog, hogy szerezzenek be óvszert, hogy ne essen teherbe, az előváladék az ejakulációtól független, csupán váladékozás, és nem folyadék ürülése, amit szerintem nem lehet érezni az együttlét alatt. Sokkal nagyobb probléma lenne egy nem kívánt terhességből, és a párjának ezt meg kell értenie, nem lehet önző ebben a témában. Mivel még csak egy éve van menses, és nem is rendszeres, a fogamzásgátló nem javasolt még, így az óvszer lesz az egyetlen biztos választás.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-28 20:27:38; Megválaszolva: 2010. február 28., 20:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: