• 1 hete késik a menstruációm

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Farkas Ágnes Doktornő!

        36. napja (jan. 4-én) jött meg az előző hónapban a menstruációm. Most 1 hete, február 1-2-3-4-én kellett volna megjönnie. 2-án lett volna a pontos a számításaim szerint. Akörül görcsölt a hasam és biztos voltam benne, hogy akkor meg is jön, de azóta se semmi. Párommal jó néhányszor együtt voltunk, de mindig nagyon ügyeltünk a védekezésre, óvszerrel. Egyszer volt fél percre, hogy gumi nélkül "kipróbáltuk", de 100%, hogy nem volt a párom nemiszervén előváladék, és nem is mozgott bennem.. A gumi nem szakadt ki. Mennyi az esélye, hogy így is történt valami baleset? Mennyi idő után kell már idegeskednem? Még "csak" 1 hetet késik. Ilyen soha nem volt, mindig nagyon pontos volt, már az első havimtól (11 éves voltam) kezdve beállt a ciklus. Stressz nem ért mostanában, előző hónapban idegeskedtem elég sokat személyes ügyek miatt, de akkor pontosan megjött. Most még csak nem is érzek görcsöket, meg semmit. Néha igen, de akkor szerintem csak beképzelem vagy nem tudom..

        Ön szerint mennyi esélye van így is annak, hogy esetleg baleset történt? Hogyan tudnám megsiettetni? Azt hallottam, hogy forró fürdő segíthet. Kipróbáltam valamelyik nap, de semmi. Vagy mitől késhet? Olyan étel van, ami ezt produkálhatja? (bár csak olyat ettem mostanában is, mint régebben, semmi különlegeset) Tesztet nem merek venni, mert félek, hogy pozitívat fog mutatni:( Meg úgy tudom, hogy 1 hét késésnél még nem is mutat biztosat.

        Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció kimaradása témában

        Kedves Hölgyem!

        A menses rengeteg ok miatt késhet, lelki, fizikai stressz, hirtelen fogyás, vagy hízás, nagyobb betegség, hormonális zavar, petefészek ciszta, de akár terhesség is lehet az ok. Mindig az első dolog, amikor késik a menses, hogy egy hét múlva, de kb. 14 nappal a kérdéses együttlétet követően csinálni kell egy terhességi tesztet. Az Ön esetében előfordulhatott, hogy teherbe esett, bár kicsi az esély, de tesztet csináljon. Ha panaszok lennének, érdemes elmennie egy vizsgálatra, de ha nincs semmilyen panasz, a teszt is negatív, akkor várja meg a következő mensest, ha kimaradna, akkor menjen el egy vizsgálatra.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-14 13:45:23; Megválaszolva: 2010. február 14., 13:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: