Ovuláció elmaradása

Tisztelt Doktornő! Először is szeretném megköszönni gyors válaszát legutóbbi kérdésemre (Endometrioma? Megválaszolva:2009-07-27 11:26)! Tegnap ismét voltam orvosnál ahol kaptam egy "tüszőpukkasztó" hormoninjekciót, mivel 7.21.-én jött meg a legutóbbi (elég "darabos") vérzésem és a domináns tüsző nem repedt meg. Ebben a hónapban remélem jobb eséllyel pályázunk a babára.:)) Mellesleg sem petefészekciszták nincsenek, és a kérdéses endometrioma is eltűnt, én mégis aggódom. Mi okozhatja a tüszőrepedés elmaradását normális (24-28 napos) ciklus mellet? Az orvos szerint az a bizonyos "endometrioma? " is egy meg nem repedt tüsző lehetett.Átlagos a testsúlyom, nem szőrösödöm rendellenesen sem, nem tudom lehet-e vmilyen hormonzavar, igaz anyai ágon szinte mindenki cukorbeteg nálunk.Ha mégis hormonok okozzák akkor leendő babámnak árthatnak? És ha szeretnék majd másodikat akkor is csak egy szuri és már jöhet is? Nem volt elég az endometriózis meg a laparoszkóp, most még a hormonok is szórakoznak velem.:-(( Ki lehet ebből gyógyulni Doktornő? Nagyon aggódom. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a peteérés témában

Kedves Szysszi!

Amire a doktora gondolt az, hogy egy egyszerű petefészek-cisztája van csupán. Hiszen ez tulajdonképpen úgy alakul ki, hogy nem történik meg a tüszőrepedés, ezért kapta az injekciót. Aggodalomra semmi ok, egy ártalmatlan, és viszonylag gyakori dologról van szó. Ismétlődhet is, de a következő alkalommal könnyen, spontán is teherbe eshet. Sok sikert!

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. augusztus 16., 14:32; Megválaszolva: 2010. augusztus 11., 08:26
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon
Fertőzés lehet
Mell elváltozása
Késői pete érés , PCOvagy...