• Megvonásos vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Farkas Ágnes Doktornő! Több kérdésem is lenne Önhöz. 1.előfordulhat, hogy hüvelyi ultrahangon ne vegyenek észre egy kb.8-9hetes terhességet? (január 17.-én voltunk együtt, és március 16.-án voltam ultrahangon) 2.előfordulhat, hogy a teszt nem mutatja ki a több hónapos terhességet? (kb.4hónap) 3.ha fogamzásgátló tablettát szedek, és terhes vagyok akkor is jelentkezik a megvonásos vérzés? Azért tettem fel ezeket a kérdéseket, mert én úgy érzem terhes vagyok, bár a hüvelyiultrahang, és a tesztek is negatívak lettek. Most lennék kb.18-19hetis és úgy érzem mintha bugyborékolna a hasamba valami, és mintha nőne a hasam.Tegnap csináltam tesztet de negatív lett. Vizsgálatra nem merek elmenni, mert már kukának néznek. Most kezdtem el dolgozni, nehéz fizikai munkát, sokat kell emelgetnem, lehet, hogy ettől van ez a furcsa érzés a hasamba? M Az aktus óta volt már 4 menstruációm, mindig időbe, csak nagyon kevés. Az orvossal megbeszélve elkezdtem szedni a regulon nevű fogigátlót, és jelentkezett a megvonásos vérzés is.(ezzel együtt volt 4)Ön szerint lehetséges, hogy mégis terhes vagyok? Menjek el maszek nőgyógyászhoz? Nagyon félek a terhességtől, nagyon figyelem magam, és lehet hogy bebeszélem magamnak? De mivan akkor, ha nem vették észre a terhességet, én meg szedem a fogigátlót, meg más gyógyszereket, és keményen dolgozom. Akkor ez a baba már nem lesz egészséges, azt meg végképp nem akarom.Kérem nyugtasson meg! Az ultrahang eredménye:Norm.uterus.Nyh.7mm. J.o.ov.31x22mm, b.o.ov.32x24mm Mko ov-ban érésben lévő tüsző Douglasban kevés folyadék A vizsgálat a ciklusom 12. napján volt. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Hölgyem!

        Ha jól emlékszem, már több terhességi tesztet is csinált korábban is, már írt is nekem is korábban, ugye? Akkor is próbáltam megnyugtatni, de úgy érzem sikertelenül. Az akkor elvégzett tesztek, és az UH vizsgálat mind a terhesség ellen szólnak, Ön mégse hiszi el, és tudjuk mind a ketten, nem igazán számít, mit mondok, valamiért Ön nagyon ideges, és fél a terhességtől.

        Tudja, mit? Menjen el egy magánorvoshoz. Alhasi panasz esetén biztosan csinálnak UH vizsgálatot, nem is kell magyarázkodnia. Ha így tesz, akkor már biztosan nem lesz ideges a terhesség miatt. Amit viszont emellett javaslok, az egy pszichológus felkeresése, mert az egy dolog, hogy ennyire fél a terhességtől, de a vizsgálatok, és tesztek ellenére sem hiszi el, hogy nem terhes, ez nem jó dolog. Ennek érdemes lenne utánanéznie, szerintem gondolkozzol el rajta. Minden jót!

        Remélem a vizsgálat után meg tud majd nyugodni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-24 00:25:52; Megválaszolva: 2011. október 03., 12:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!