• Egy 14 éves lány kérdései... (sex)

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Hát arról van szó, hogy úgy veszettetm el a szűzeségetmet hogy mindnig egy kicsit szakadt csak a szűzhártyám és úgy érzem hogy most végleg átszakadt... A barátommal már a sokadik próbálkozás után, sikerült szerintem 100%-osan...De abba hagytuk az egészet mert nagyon fájt és nem bírtam tovább...Na de nem ez a lényeg hanem az hogy azt szeretném megkérdezni hogy attól hogy nem élvezett el és hogy alig volt bent 2 percnél tovább attól még lehetek terhes? -mert előtte azért kicsit felizgattam és féltem hogy az leszek mert nem védekeztünk... Meg akkor délelőtt olvastam egy cikket hogy 5 tévhit a sexről az egyik fiataloknak szoló magaazinban...-és volt benne egy olyan hogy attól is teherbe lehet esni ha nem élvez el a férfi, mert a "kupakon"(hímvessző csúcsa)maradhat spermamaradék és hogy a spermák több napig is küzdenek...És hát ezek után a dolgok után fájt a fejem hányingerem volt fájt hasam és nagyon parázunk hogy nem lettem e terhes és hát 14 évesen teherbe esni kicsit merész... Azt szeretném biztosan tudni hogy így teherbe lehet esni és hogy mennyi ennek az aránya mert nagyon félek hogy terhes leszek...Előre is köszönöm...

        WEBBeteg szakértő válasza a fájdalmas szex témában

        Kedves 14 éves!

        Nemcsak teherbe esni merész, de védekezés nélkül nemi életet élni még jobban az! Így, hogy nem vagy tisztában az alapvető szabályokkal, nagy veszélynek teszed ki magad. Nemcsak terhes lehetsz, de egy életre szóló fertőzést is elkaphatsz! Sokkal óvatosabbnak kellene lenned. Az előváladék is tartalmazhat hímivarsejteket, és attól is teherbe lehet esni. Óvszer nélkül pedig ez folyamatos veszélyforrás.

        Vigyázz magadra, és védekezz!. Ha kimarad a menses, akkor egy hét múlva csinálj egy terhességi tesztet.

        Ha a fájdalom nem csökken, akkor pedig menj el egy vizsgálatra is.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-15 11:19:38; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 11:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: