• Fájdalmas szex egy évvel szülés után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy a szülés után egy évvel sem állt helyre a szexuális életem. A várandósságom tökéletes volt, semmi panaszom nem volt. Igaz, hogy picit magas volt a diabétesz szűrésem, azonban diétával sikerült mindig az ideális tartományban tartani a vércukor szintemet. A szülés során minden rendben zajlott, a 39. héten, epidurális fájdalomcsillapítás nélkül, igaz gátmetszéssel hoztam világra a kisfiam. A gátmetszés szépen gyógyult, gyakorlatilag 2 hét után már semmilyen fájdalmat nem éreztem. A 6 hetes kontroll során is mindent rendben talált az orvosom. Az első szexuális együttlétre 10 héttel a szülés után került sor. Ekkor jött a felismerés, férjem képtelen volt belém hatolni. Ez a probléma áll fenn azóta is, csak időközben már 60 hét telt el. Teljesen kilátástalannak érzem a helyzetem, mert ez idő alatt sok mindennel próbálkoztunk, azonban semmi sem segített. Voltak két orvosnál is, hátha eltérő vélemény születik. Mindent rendben találtak. Nincs anatómiai elváltozás. Hüvelyi ultrahangot is végeztek, ahol szintén minden rendben volt. Érdekes volt számomra, hogy az a vizsgálat semmilyen fájdalommal nem járt. Kipróbáltunk többféle síkosítót, kúpot, hüvelyszárazság elleni krémet, de mind hiába. Nem tudom, hogy számít -e az, hogy a gyermekemet a mai napig is igény szerint szoptatom, valamint az, hogy a szülés után még csak egyszer volt menzeszem, múlt hónapban. Elnézését kérem, hogy ilyen részletesen írtam, de igyekeztem mindenre kitérni. Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel: Boglárka

        Dr. Kiss György válasza a Fájdalmas sex egy évvel szülés után témában

        Tisztelt Hölgyem ! A szoptatás időszakában az agyalapi mirigy Prolactin hormonja uralja a szervezetet, igy nincs normális ciklus és a vérzés is kimaradhat és szoptasson nyugodtan. Ez a könnyebb része a dolgoknak, de a partnerkapcsolati problémára rendkivül nehéz helyes választ adni és ha jól számolom több mint 1 évről van szó. Tapasztalatom szerint, ilyenkor már mindkét fél eléggé megviselt idegileg is, igy sexuálpsychológus illetve párterápeuta segitségét sem tartom kizártnak. Tanácsolom ezt ugy, hogy az anatómiai okok/ beszükitett hüvelybemenet / valóban kizárhatóak. Üdvözlettel:dr.Kiss.


        Kérdés: 2019. július 26., 09:40; Megválaszolva: 2019. július 29., 08:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: