• Terheség ellen Norcolut tabletta?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Orvos Szakértők!

        Kérdésem a következő lenne:

        Páromnak 39napja nem jött meg a menstruációja. a tesztek azt mutatják, hogy a most 4 hónapos kicsi mellett újra terhes lett. az UH nem mutatott semmit. A nőgyógyász Norcolut tablettát írt fel (elvben a terhesség megszakítására) óránkénti 1 tbl. adagban. Jelenleg 1 nap után a doboz fele lett beszedve.

        A tejelapadás mikorra következik be? Mivel jelenleg még van tej ajánlott-e szoptatni, vagy semmiképp nem? Lefejve le lett, de használva nem lett a tabletták szedése óta termelődött tej.

        Ha a mellékhatásként feltüntetett tejelapadás nem jelentkezik van e akadálya a gyermek további szoptatásának? (mivel a 2. hónaptól volt a páromnak menstruációja így a gyermek már találkozott "sárgatest hormonnal dúsított" anyatejjel, amitől nyüfi volt, de gondot nem okozott)

        Mikorra várható, hogy a Norcolut hatására megjön a menstruáció? Ez 100%-osan megszünteti a terhességet?

         

        Válaszukat előre is köszönöm.

        G.

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Uram!

        Magyarországon a terhességmegszakítás egyetlen törvényes módja a kisműtét. Nagydózisú progeszteront csak sürgősségi tablettaként lehet alkalmazni, 72 órán belül. Kimutatott terhesség esetén (márpedig egy terhességi teszt bizonyíték erre) a Nocolut tabletta tilos. Arról nem is beszélve, hogy az UH-on nem látszódott semmi, akár méhen kívüli terhességről is lehet szó, ami nem játék.
        A Norcolut hatására felépül majd a méhnyálkahártya, ami a hormon megvonása után kiürül, így valóban idézhet elő vetélést, aminek a lefolyását előre nem tudjuk megjósolni.
        Kérem gondolják ezt át, és belátásuk szerint orvosi kontrollt javaslok.
        Egyébként ha nem szeretnének terhességet, akkor bizony védekezni kell, mert a szoptatás nem véd a peteérés és a teherbeesés ellen. Erről Önöknek kell gondoskodniuk.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-17 09:43:14; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 15:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!