• Condyline ecsetelő használata terhesség alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr!
        31 hetes kismama vagyok, a HPV fertőzésem ismert de eddig még condyloma elváltozásom nem volt. Kb. 10 éve a cytológia írt le coilocytosist majd később tipizálták a vírust (56-os típus)
        A legutóbbi terhesgondozás során megvizsgált az orvosom és a kisajkak belső felszínén látott egy condyloma képletet, amire Condyline oldatot írt fel. A betegtájékoztatóban olvasom, hogy terhesek nem használhatják.
        Azt szeretném megkérdezni, hogy a terheseknél egyéni elbírálás alapján dönt az orvos az ecsetelés mellett vagy orvostól függ.
        Próbálok információ gyűjteni, hogy nyugodt szívvel merjem-e használni ezt a készítményt.

        Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a condymoma témában

        Kedves Kismama!

        Elvileg nem lehet használni, de óvatosan csak az adott területre használhatja. Bár kétségtelen, hogy jobb lenne, ha akár égetéssel vagy más szerrel szednék le a szemölcsöket magának, mivel nem biztos, hogy maga biztonságosan fogja használni, tehát talán jobb lenne, ha inkább orvos kezelné magát.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász


        Dr. Zsirai László
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-08 10:37:59; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 12:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: