• Menstruáció - mell - mirigy - csomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő!

        MI történik/történhet a mellekkel és a mirigyekkel menstruáció alatt?

        18 éves vagyok, elvileg nem érinthet a mellrák, de tegnap megijedtem, mivel a bal mellbimbómtól kb fél cm-re balra, a bőr alatt nem sokkal véletlenül kitapintottam egy, 1-2 cm-es, aránylag tömör 'csomószerűséget' (sőt, talán kettőt is, bár különbözőképpen is tartottam a karomat, így lehet, hogy csak elmozdult). Azt olvastam, önvizsgálatot minden vérzés után 2-3 nappal kell végezni, én viszont épp menstruálok, ezért arra gondoltam, lehet, hogy a mirigyeink duzzadnak meg ilyenkor? Vagy ez tényleg egy olyan csomó, amit ki kellene vizsgáltatni? Nem rémlik, hogy előző menstruációkkor lett volna ilyen problémám, habár eddig nem is vizsgáltam magam módszeresen. Egyébként, ha csomók, daganatok fejlődnek pl. a mellben, milyen gyorsan nőhetnek, ott 'teremhetnek' egyik hónapról a másikra? Tizenéveseknél szoktak emlődaganatot diagnosztizálni?

        Köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a mellmirigy témában

        Kedves Hölgyem!

        Nyugodtan várjon egy-másfél hetet, és utána tapintsa át ismét az emlőket. Gyakran jelentkezik hormonhatásra a mirigyek megduzzadása, és ezt kórosnak érezhetjük, pedig nem az. Ha az ismételt vizsgálat során is tapintja a csomót, megmutathatja háziorvosnak, vagy emlőszakrendelésren sebész szakorvosnak is.

        Ne aggódjon, lehet, hogy egy Uh is készül majd, és teljesen megnyugodhat.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-30 13:44:31; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 06:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: