• Anális szex

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor! Az lenne a kérdésem, hogy az anális szexnek lehet valami súlyos következménye, fertőzés vagy ilyesmi? Okozhat egészségkárosodást? És, hogy milyen elökészületeket kell, ill. lehet tenni, hogy nem legyen baj belöle? Köszönettel Zsó

        WEBBeteg szakértő válasza a anális szex témában

        Kedves Zsó!

        Írok róla.

        Az anális közösülés nem tartozik a szokásos közösülési módszerekhez. Tehát semmiképpen sem ajánlatos, hogy túlságosan gyakran térjen át erre a módszerre. Az anális közösülés útján a hüvelybe fertőzést vihetünk át és folyást okozhatunk vele. A hímvesszőn is kialakulhat gyulladás. A végbélben is előfordulhat fertőzés, a közösülésből adódó sérülések miatt.
        A közösülés előtt a végbél záróizma nem elég tág, tehát az első alkalommal illetve a későbbiekben is nagyon óvatos tágítás kell, hogy a közösülést megelőzze. Nagyon fontos a megfelelő síkosító szer alkalmazása. Ilyen például a vazelin és a paraffinolaj. A gyógyszertárban és a szex shopokban is lehet kapni síkosító szert, azok is megfelelők erre. Amennyiben sérülés keletkezett a végbélnyílás területén, akkor a közösülés felfüggesztése ajánlatos, mert a sérült nyálkahártyán keresztül a baktériumok bejutva fertőzést okozhatnak. Előfordulhat olyan sérülés is, amely már nemcsak a felületes hámot érinti, hanem a mély rétegeket is. Ilyenkor orvosi vizsgálat és ellátás szükséges, mert a mélyre terjedő sérülések potenciális veszélye a későbbi széklettartási nehézség.
        Mindenképpen alapos mosakodás szükséges mind a két fél részéről anális közösülés után. Intim mosakodó szappannal a külső nemi szervek környékét kell lemosni. A hüvelyben és a pénisz makk részén szappant ne használjunk, mert viszketést és fertőzést okozhat. Érdemes beszerezni a nyálkahártyára alkalmas fertőtlenítő szert a patikákban. Ilyen pl. a hüvelyöblítő koncentrátum Vagothyl oldat. A férfi partnernek is ezzel kell lemosni a nemi szervét. Természetesen nem tömény koncentrátum formában, hanem hígítva, úgy hogy 1 kupakkal 3-4 dl vízben fel kell oldani és azzal elvégezni a hüvelyöblítést a közösülés után, illetve a férfi partnernek azzal kell lemosni a külső nemi szervét. A Neomagnol használata is lehetséges, de azt a hüvelybe nem szabad tenni, de a hímvesszőt le lehet vele mosni. (Egy tablettát kell fél liter melegvízbe tenni, hozzáadni egy pici ecetet, majd alaposan és lassan le kell öblíteni a hímvesszőt és a fityma alatti területet). A kezelés után a területet meg kell törülni nem kell lemosni vízzel.
        Összefoglalva tehát óvatosan kell az anális közösülést végezni, mert igen fájdalmas lehet, és utána alaposan meg kell mosakodni.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-27 08:49:58; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 13:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó reggelt Doktor úr! Egy kis tanácsra lenne szükségem

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés