• Polip a méhnyakon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértő! Én egy 41 éves, két gyermekes édesanya vagyok. Nem volt még semilyen nőgyógyászati problémám, és monogám kapcsolatban élek 20 éve. Két hónapja rutin nőgyógyászati vizsgálaton voltam, ahol azt közölte velem a doktornő, hogy a méhnyakon van egy borsószem nagyságú, polipszerű képződmény, melyet egyszerűen le kell csípni onnan. Én elhalasztottam munkahelyi gondok miatt (igazság szerint meg is rémültem műtét lehetőségétől), közben rendszeresen fogyasztottam gyógyteákat, melyek "női bajokra" hatnak. Nemrég egy másik nőgyógyászhoz fordultam. Ő is észlelte, szerinte valamilyen hormon hatására keletkezhetett. Március elejére írta ki a műtétet, amely során altatás nélkül eltávolítják a kis csomót, melyet aztán elemzésre küldenek. Próbálok lélekben felkészülni az eseményre, de ami igazán aggaszt az az, hogy mekkora esélye van annak, hogy esetemben rosszindulatú elváltozásról van szó? Igyekszem előbbre hozni a beavatkozás idejét, mert ez a szörnyű bizonytalanság felemészti az életkedvemet, de még így is nagyon hosszúnak tűnik az idő, amíg biztos diagnózist hallhatok. Ezért kérem az ön véleményét, remélem tud nekem segíteni.

                                                                                              

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a méhnyak polip témában

        Kedves Hölgyem!


        A méhszájon található kis polipok általában jóindulatú elváltozások, eltávolításuk indokolt nemcsak azért, mert biztos, ami biztos ellenőrizni kell őket, hanem mert egyéb panaszokat is okozhatnak, nőhetnek, vérzés származhat belőlük. Ne izguljon, a műtét nem sürgős, de ha ekkora bizonytalanságot él meg, kérdezze meg kezelőorvosát nem lehet-e hamarabb elvégezni a műtéten.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-09 10:29:45; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 06:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés