• Nemi szerv viszketése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        A nemi szervem (azon belül a hüvelyem és a szeméremdombom ) valamint a vékbélnyílásom és környéke éjszakánként nagyon viszket. Majdnem minden reggel arra ébredek (sőt most már éjszakánként fel is ébredek rá), hogy már megint véresre vakartam (főleg a szeméremdombomat). Használok canesten kenőcsöt, hüvelytabblettát, de semmi nem használ.

        A tüneteim akkor kezdődtek, amikor először kezdtem el antibiotikumot szedni (Augmentin duo), ez kb. 3 héttel ezelőtt volt, azóta éppen a harmadik féle antibiotikumot szedem.

        Ha a kórlapomat átnézi, talán segít Önnek valamit.

         

        Gyors segítségét előre is köszönöm.

        Lehetséges, hogy a válaszát csak én lássam, más ne?

        WEBBeteg szakértő válasza a nemiszerv viszketés témában

        Kedves Hölgyem!


        Több ok is lehet a panaszok hátterében, ahhoz, hogy közelebb jussunk a megoldáshoz tudni kellene, hogy nincs-e egyéb tünete? Hüvelyi folyás, kiütések, széklet jellegének megváltozása, stb.? Az antibiotikum alkalmazása után gyakori a nőgyógyászati gombás fertőzés, ha erről van szó, akkor a viszketés mellé hüvelyi folyás is társul, ami a környező területre (szeméremtest) folyva irritálhatja azt, gyulladást, viszketést okozva. Ez nőgyógyászati kontrollt igényel.
        Emellett az éjszakai viszketés, és a végbélkörnyéki panaszok utalhatnak féregfertőzésre is. Amennyiben a székletben nem lát erre utaló jelet (a férgeket láthatja a székletben) érdemes lenne a háziorvosához fordulnia, hogy szükség esetén székletvizsgálatot rendelhessenek, amivel igazolható a fertőzés.
        Ami bennem még felmerül, hogy esetleg nem-e használ valamilyen új fehérneműt, intim betétet, ami allergiát válthat ki? A nagyfokú viszketést ez is okozhatja.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-29 12:16:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 09:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés