Mirena és terhesség

Kedves Doktornő! Az orvosom Mirenat javasolt, a menstruációtól számítva a 14.napon került fel az eszköz, vagyis a peteérés körüli időben. Az orvosom azt mondta, hogy már aznaptól lehet "használni", másnap került rá sor. Az lenne a kérdésem, hogy nem baj, hogy nem a menstruációtól számítva 7 napon belül került fel a Mirena, ahogy a tájékoztató is írta? A megtermékenyített petesejt be tud ágyazódni Mirena használata mellett? Félek, hogy baba lesz belőle. Köszönöm előre is mielőbbi válaszát.

Dr. Farkas Ágnes válasza méhen belüli fogamzásgátlás témában

Kedves Hölgyem! Ne aggódjon, Mirena mellett bármikor is lett az eszköz felhelyezve, minimális a terhesség esélye. A hormon hatása részben az, hogy nem tud a spermium feljutni a méhbe a sűrű méhnyak nyák miatt, részben a méhnyálkahártya szerkezete és vastagsága sem lesz alkalmas miatta egy terhesség befogadására. Emellett az eszköz helyzetének is ugyanez a következménye. Ne aggódjon! Üdv.: Dr. Farkas Ágnes

Megválaszolva: 2023. július 31.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Csiklófájdalom
HPV fertőzés kezelése
Klion D 100 csere
Érthetetlen citológia
Loop konizácio
Nőgyógyászati probléma, nem szűnő...