Premenstruációs szindróma

Üdvözlöm Doktornő, Doktorúr! 24 éves vagyok, még nem szültem. A panaszaim a következők: Menstruáció előtt egy héttel ingerlékenység, erős szorongás, szapora és erőteljes szívdobogás, hányinger, szédelgés, végtag zsibbadás, fejfájás, falási rohamok, homályos látás, hasmenés, puffadás, gyengeség, hőhullámok, mell feszülés érzékenység és még sorolhatnám. A menstruációm rendes mint hogy normál vérzés, elviselhető görcsök de ez az egy hét teljesen kikészít. Menstruáció után abban a két hétben az ég világon semmi bajom sincs. Fogamzásgátlót 4 évig szedtem de egyik sem vált be, rosszul voltam tőlük így azt 2 éve nem szedhetek. A hormonjaimmal vannak bajok? Vagy ez premenstruációs szindróma lenne? Mit javasol, mit lehetne tenni hogy jobb legyen? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Petróczi István válasza Premenstruáció témában

Kedves Kérdező!

Önnek nem klimaxa, hanem úgy nevezett premenstruációs szindrómája (=tüneteggyüttes) van.

A megoldás nagyon egyszerű: a havibajt felfüggesztő 3 havonta adott injekció.

Nincs vérzés=megszűnnek a panaszai.

Ha aztán babát akar, akkor ezt le kell állítani gyorsan szül és meggyógyul.

Panaszai már a várandósság alatt megszűnnek és örökre elmúlnak, meggyógyul.

Én már több ilyen hölgyet kezeltem.

Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.

Üdvözlettel:

dr. Petróczi István

Kérdés: 2022. december 05., 18:47

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Folyadék alapú cytologiai lelet
Irritált hüvely bemenet
Lehetek terhes előváladéktól?
Nőgyógyászati probléma
Változókori hormonpótlás...