A diagnosztikus után lehet, hogy a terápiás küret következik?

Tisztelt Doktor Úr! A jövő héten lesz a kórházban diagnosztikus egészségügyi küretem. Azt olvastam, hogy ekkor egy kisebb darabot kaparnak le a méhfalamból, amit majd megvizsgálnak. A kérdésem az lenne, hogy amennyiben nem rákot, hanem egyéb elváltozást mutat ki a laborvizsgálat, akkor a következő lépés a terápiás küret lesz? Kicsit tartok a méhem ilyen sűrű kaparásától, de a bizonytalanság még rosszabb. Mielőbbi válaszát előre is köszönöm.

Dr. Pétervári László válasza témában

A. tervezett beavatkozás a méh szövettani vizsgálata miatt történik.

A “méhkaparás”,”kűret ‘ az azonos.

A méh szövettani eredmény dönti el szükséges-e további beavatkozás , az mi legyen.

Kérdés: 2022. október 19., 15:34; Megválaszolva: 2022. október 31., 19:00
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Irritált hüvely bemenet
Nőgyógyászati probléma
Változókori hormonpótlás...
Rendellenes vérzés 2.
Tisztelt Doktornő! Bemásolom az előzményt, mellyel kapcsolatban lenne további kérdésem. A kérdésem volt: "2019 decembere óta nem menstruálok....
Erős menstruáció
Kedves Doktor Úr! 40 éves nő vagyok, egy 8 éves gyermek édesanyja. A terhességem, a szülés teljesen problémamentesen zajlott, eddig semmilyen...