HPV lelet èrtelmezés

Üdv, HPV lelettel kapcsolatban szeretnék kérdezni, zavaris információkat kaptam. A leletem a kovetkezo: A minta HPV DNS pozitiv (+) , azonban a vizsgált alacsony (LR) és magas (HR) kockázatú HPV tipusokat nem tartalmazza. Telefonon az orvos asszisztens azt mondta, hogy ez tulajdonképpen negatív eredménynek számít mert a szervezetünkben sok esetben kicsi korunktol megtalalhato a HPV dns, az okozza az arpat, szaj herpeszt. En ettol megkonnybbultem, jo hirnek vettem. A mai napon azonban megkaptam egy orvosi levelet a lelet melle miszerint a teendom a rakszurest ezentul 6 havonta ismetelni (eddig 12volt) es az immunerosites. Mit jelent ezt most? Miert kell gyakrabban jarnom? Milyen veszelyeket von ez igy magaval? Elore is köszönöm a valaszt!

Dr. Kiss György válasza HPV lelet értelmezés témában

Tisztelt Hölgyem !

Levele alapján , mivel sem alacsony, sem magas kockázatu HPV törzseket nem találtak, csak nem azonositható DNS részeket a virusból/NA/, ezért a szürést elég évente végeztetnie, viszont- feltételezem, hogy az orvosi javaslat a cytológiai eredményben talált olyan eltérést, mely miatt a szürést fél évente ajánlott megismételni.

Veszély nem fenyegeti, mert Ön a legfontosabbra jött rá-a rendszerességre .Ezzel élve sok kórság megelőzhető lenne, de ezidáig csak kevesekben tudatosult.

Ne aggódjon.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2022. augusztus 10., 18:03 ;Megválaszolva: 2022. augusztus 13., 15:01
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?
Alkalmi kis adag béta...
Hatással van e a fogamzásgátlóra a...
Tisztelt Doktor Úr! 3 éve szedek Estelle fogamzásgátlót, gondosan odafigyelve arra, ami a betegtájékoztatóban szerepel, mit érdemes kerülni, ami...