Mennyi esélyem van?

Tisztelt Doktor Úr! Áprilisban pozitív lett a rákszűrésem: ASCUS -atypusos sejtek, nem neoplasztikus elváltozások, metaplasia. HPV minden típusára negatív. Akkor azt mondták, ha három hónap múlva is ezt az eredményt kapom, meg kell műteni LOOP konizációval. Felajánlották, hogy lehet helyi érzéstelenítésben vagy altatasban is, de nagyon megijedtem és elutasítottam a műtétet, mert 4-6 hét táppénz esetén elveszíteném az állásomat. Két hete volt a citologia ismétlése, de még nem jött meg a lelet. Nagyon ki vagyok már készülve. Volt azóta egy idegösszeomlásom, illetve július elején infarktus gyanújával kerültem kórházba. A műtét nélkül mennyi esélyem van túlélni? Egyáltalán van? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Pétervári László válasza témában

Először meg kell várni az utoljára levett citológia vizsgálat eredményét,addig feleslegesen aggódik.

Gyulladás is okozhatja ezt a citológia vizsgálat eredményt,akkor gyógyszeres kezelésre van szükség.A HPV szűrés elvégzése is tanácsos.

Megjegyzem a LOOP műtét esetén nincs szükség 4-6 hét táppénzre.

Az utolsó citológia eredmény birtokában kell dönteni a szükséges kezelési módról.

Kérdés: 2022. augusztus 04., 21:58; Megválaszolva: 2022. augusztus 05., 21:19
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Betadine hasmenéy
1 szemmel több fogamzásgátló...
Fájdalmas Tampon
Deflagyn mellékhatás
Konizáció után P3 eredmény
Kedves Doktor Úr! 2020. szeptemberében egy váratlan P4-es HSIl Cin II. citológiai eredmény miatt, HPV 18 kimutatásával (minden évben jártam...