Mennyire kell aggódnom petefészekrák miatt?

Kedves doktor úr! 42 éves vagyok, 20 évesen endometriózissal kezeltek. 27 évesen szültem egy gyermeket. Jelenleg miómám van, három 5 centis, illetve kiújulni látszik az endometriózis is, két tojásnyi, sötét terime is látható az ultrahangon, az egyik a petefészkemen, a másik a méhem fölött. A lépemen is van egy kisebb valami, pár napja a jobb bordám alatt is érzek nyomást. TAH+BSO műtétre elő vagyok jegyezve, június végére, városi kórházba, laparotómiával. CEA: 0,6 ug/l, CA-125: 237 U/ml, AFP 2,5 U/ml HE-4-et nem kértek, de elmegyek magán úton, csak épp menstruálok. A szűkebb és tágabb családomban sem volt senkinél nőgyógyászati daganat. Túlsúlyom van (163 cm - 89 kg), nem fogytam, vérképem tökéletes. Frakcionált küreten jó lett a szövettan. 3-4 év kihagyással szedtem fogamzásgátlót 20 éves koromtól, jelenleg is még, mert nagyon erősen véreztem. Nagyon lassan telnek a napok és egyre idegesebb vagyok. Nyílván biztosat csak a szövettan fog mondani, de még nagyon messze van. Keressek onkológiai központot inkább?, Mennyire tartja esélyesnek a petefészek rákot?

Dr. Pétervári László válasza témában

Egyenlőre teendő nincs.A frakcionált szövettan rendben van. A többi hasi szerv esetleges betegsége a műtét során lesz látható, ez alapján végzik majd a műtétet . Az.hogy mi a betegség azt a szövettan birtokában lehet megmondani. Onkológiára most nem kell menni, a szövettan birtokában látható a szükségessége . Azért arra nem valószínű .hogy lesz szüksége.

Megválaszolva: 2022. május 18.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

PPI okozta b vitamin hiány
Tisztelt Doktor Úr! Hozzávetőlegesen 2 éve szedek savlekötő tablettákat (esomeprazol) melyeket reflux kezelésére írtak fel nekem. Mostanában erős fizikai és...
Közepesen vérbő gége nyálkahártya
Travocort krém újbóli használata
Mennyire károsak az antidepresszánsok?
Elszakadt fitymafék
Tisztelt Doktor úr! A párommal együttlét közben elszakadt a fitymafékem.Éreztem egy erős fájdalmat. Eléggé intenzív volt a vérzésem, de viszonylag rövid ideig...
Ételallergiás reakció?
Üdvözlöm! Tegnap a (mellékelt) “hólyagok” jelentkeztek az arcomon. Ebéd után 15 perccel a kettő nagyobb, majd rá 5 óra hosszára ez felszívódott és utána a 3...