Mennyire kell aggódnom petefészekrák miatt?

Kedves doktor úr! 42 éves vagyok, 20 évesen endometriózissal kezeltek. 27 évesen szültem egy gyermeket. Jelenleg miómám van, három 5 centis, illetve kiújulni látszik az endometriózis is, két tojásnyi, sötét terime is látható az ultrahangon, az egyik a petefészkemen, a másik a méhem fölött. A lépemen is van egy kisebb valami, pár napja a jobb bordám alatt is érzek nyomást. TAH+BSO műtétre elő vagyok jegyezve, június végére, városi kórházba, laparotómiával. CEA: 0,6 ug/l, CA-125: 237 U/ml, AFP 2,5 U/ml HE-4-et nem kértek, de elmegyek magán úton, csak épp menstruálok. A szűkebb és tágabb családomban sem volt senkinél nőgyógyászati daganat. Túlsúlyom van (163 cm - 89 kg) , nem fogytam, vérképem tökéletes. Frakcionált küreten jó lett a szövettan. 3-4 év kihagyással szedtem fogamzásgátlót 20 éves koromtól, jelenleg is még, mert nagyon erősen véreztem. Nagyon lassan telnek a napok és egyre idegesebb vagyok. Nyílván biztosat csak a szövettan fog mondani, de még nagyon messze van. Keressek onkológiai központot inkább? Mennyire tartja esélyesnek a petefészek rákot?

Dr. Pétervári László válasza témában

Egyenlőre teendő nincs.A frakcionált szövettan rendben van.A többi hasi szerv esetleges betegsége a műtét során lesz látható,ez alapján végzik majd a műtétet .Az.hogy mi a betegség azt a szövettan birtokában lehet megmondani.

Onkológiára most nem kell menni,a szövettan birtokában látható a szükségessége .Azért arra nem valószínű .hogy lesz szüksége.

Kérdés: 2022. május 17., 23:29; Megválaszolva: 2022. május 18., 14:00
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Hormonok kiértékelése
Meddig tekinthető normálisnak a...
Vérzészavar
Másodlagos szakvélemény
Menstruáció időtartama