Érdekes lelet

Üdvözlöm! Rákszűrésen hpv tesztet és cintec pluszt is kértem, mivel azt hallottam, 2-3 évente nem árt, kolposzkópian nem volt eváltozás. Az orvosom szerint"érdekes" a lelet. Citologia: negatív, hpv pozitív magas kockázatú, de nincs konkrétan jelölve, hogy melyik, cintec plusz pozitív. 3 hónap múlva ismétlés. Kértem 1 másodvéleményt: műtét azonnal. Azóta csak sírok, babát terveztünk...2 orvos véleménye teljesen eltér. Mit javasol, mit tegyek? Köszönöm, Helga

Dr. Kiss György válasza Érdekes lelet témában

Tisztelt Hölgyem !

A Cyntec plus vizsálat azt jelenti, hogy feltehetően a HPV okozta sejtmüködési zavar állhat fenn,de kóros sejtek még nincsenek.

Ilyenkor a következő lépés, hogy kolposzkóp kontrollja mellett a külső méhszáj területéről vett minták szövettani vizsgálatával kell igazolni v. kizárni, hogy kóros hámelváltozás fennáll-e.

Abban az esetben, ha a szövettani vizsgálat pozitiv, csak akkor szabad mütétet végezni

Röviden: a következő lépés az un.punch biopsia végzése a külső méhszájból, ha a sszövettani lelet negativ, akkor nyugodtan el lehet kezdeni a " babaprojectet"

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2022. január 21., 18:02; Megválaszolva: 2022. január 22., 09:42
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus