Vizelés utáni kellemetlen érzés a hólyagban, hüvelyfolyás, sűrű vizelési inger

Tisztelt Doktor/Doktornő! 21 éves nő vagyok, és azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy több mint egy éve kölcsönös orális szexuális aktus után hüvelybemeneti viszketés, majd felfázás-szerű tünetek jelentkeztek. A viszketés hamar elmúlt, a vizelés közbeni égő érzés viszont nem. A vizeletem negatív volt, kaptam antibiotikumot (Supraxot) , melyet egy hétig szedtem. A vizelés közbeni égő érzés elmúlt, viszont mind a mai napig vizelés után kellemetlen (szúrkáló) érzés jelentkezik a húgyhólyagomban. Elmentem nőgyógyászhoz, aki azt mondta, ha nagyon sok vizet iszom naponta, ez el fog múlni. Ez igaz, de ha nem iszom eleget, már vissza is tér a hólyagban a kellemetlen érzés. Urológián katéterrel vettek vizeletet, hüvelyből is kenetet, egyikben sem tenyészett baktérium. Felírtak Savulint még azelőtt, hogy megérkeztek volna az eredmények, semmit sem segített. Ugyanezzel a panasszal a háziorvosomhoz is elmentem, aki gyakorlatilag csak úgy felírt nekem szájon át alkalmazandó Klion antibiotikumot és Klion D hüvelytablettát, holott abszolút nem voltak gombás fertőzésre utaló tüneteim. Sem rendellenes folyás, sem viszketés, csak a kellemetlen érzés a hólyagomban vizelés után, és sűrű vizelési inger. Ezt a kombinált antibiotikum-hüvelykúp kezelést két hétig kellett alkalmaznom. Természetesen nem szüntette meg a problémát. Nem sokkal a kúra befejezése után szurkáló érzést fedeztem fel a hüvelyemben, röviddel utána pedig rendellenes hüvelyfolyást, mely bőséges, fehér, esetenként sárgás színű és krémes állagú. Nem különösebben büdös, azonban enyhén kellemetlen szaga van. Olvastam, hogy a gombás fertőzés elleni antibiotikum kúra megzavarhatja a hüvely ph értékét. Hónapokkal azelőtt a hüvelyem ph-ja 4,1 volt, és a Klion D után pedig már 5. Csináltak tenyésztést a hüvelyváladékomból, minden negatív lett, egyedül lactobacillust találtak a hüvelykenetből, ami a doktor szerint jó, hogy van. Továbbá: aerob kórokozó nem tenyészett. Az elvégzett vizsgálatok kódszáma: 25030, 25069, 25072, 27010. Pontszám: 1151,00 Mikroszkópos vizsgálat eredménye: Granulocyta nem látható. Mikroszkópos vizsgálat alapján a bakteriális vaginózis kizárható. 24 órás inkubálással gomba nem tenyészett. Citológiát is csináltattam, ahol mindent rendben találtak. Nincsenek sebek, fekélyek, avagy szemölcsök a nemi szervemen. A nőgyógyász azt mondta, hogy a hüvelyleoltás eredménye "ennél jobb nem is lehetne", teljesen normális a folyásom, és, hogy az egyetlen, amivel meg lehetne szüntetni a hüvelyfolyást, az a fogamzásgátló tabletta. Én azt nem kívánok szedni, már volt is vele nagyon rossz tapasztalatom. A kérdésem, hogy mivel lehetne helyreállítani a hüvely ph értékét? És a kellemetlen érzés a húgyhólyagban, valamint a sűrű vizelési inger mitől múlhatna el? Utóbbira a nőgyógyász természetes gyógymódot (pl.tőzegáfonya tablettát) javasolt, azt mondta, az eltolja a vizelet ph értéket más irányba (nem emlékszem pontosan, hogyan fogalmazott) . Előre is köszönöm válaszát!

Dr. Kiss György válasza Vizelés után kellemetlen érzés a hólyagban témában

Tisztelt Hölgyem !

Köszönöm megtisztelően részletes levelét. A leirtak alapján -és kérem ne vegye "háritásnak" tanácsomat- de ugy Önnek, mint partnerének bőr-és nemi gyógyász szakorvosi vizsgálatot javasolnék első lépésként, mert a leirt tünetek alapján nemi uton terjedő Ureaplasma és Micoplasma érintettség tételezhető fel és minkét fél gyógyitandó ha a kórokozók kimutathatók.

Továbbiakban a hólyagpanaszok miatt, ha szükséges, akkor a hőlyagtükrözés is meggondolandó és egyben megszabhatja a további teendőket is.

Nőgyógyászati szempontból a vizsgálatok végeztével mindenképpen rendszeres / heti 1-2 alkalom/ hüvelyi probiotikum használatát javaslom, mely erősiti a hüvelyi Lactobacillus flóra müködését, mely az általuk termelt tejsavval a hüvelyi pH-t 3,8 és 4,2 között tartva,a gomba és bacterium elszaporodását megakadályozzák.

Végezetül: óvszer használat és a sexuális szokások átmeneti felfüggesztése mérlegelendő a panaszok okának tisztázásáig.

Üdvözlettel:dr.Kiss

Kérdés: 2022. január 18., 14:00; Megválaszolva: 2022. január 20., 11:00
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus