Gardnerella vaginalis kezelése

Kedves Doktor Úr! A hüvelykenet vizsgálata Gardnerellát állapított meg. Klion kúpot kaptam rá, majd utána Gynoflor kúpot kell a helyreállítás miatt. Szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint elegendő -e a hüvelyi kezelés, nincs szükség a Klion tabletta orális szedésére is vele párhuzamosan? Több helyen olvastam, hogy párhuzamosan szokták szedni a tablettát és használni a kúpot, hogy hatásos legyen. Ön mit tanácsol? Amennyiben csak kúpot szükséges, szedhetek mellette probiotikumot, hogy ne gombásodjak el? Korábban sajnos volt gombás problémám, és félek, hogy visszatér tőle. Sosem volt még Gardnerellám, mennyire számít veszélyes kórokozónak? Néhol azt olvastam, hogy a normál flóra része, és el tud szaporodni, ha nincs normális flóra, néhol azt írják, fertőző betegség és nemi úton terjed. Köszönöm előre is a válaszát!

Dr. Pétervári László válasza témában

Vizsgálat nélkül kérdésére válaszolni nem lehet.

Általánosságban elmondható a helyi kezeléstől a szájon át való szedés hatékonyabb.

Szerintem orális kezelés tanácsos.

Kérdés: 2022. január 14., 00:14; Megválaszolva: 2022. január 14., 10:18
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus