Méh süllyedés

Kedves Doktor Úr! 73 éves vagyok, Kb. 20 éve van méhsüllyedésem. Mayer gyűrűvel az utóbbi évig szinten tudtam tartani magam. Most 85 -őst használok. Két hónapja elkaptam egy erős köhögéssel járó vírust, ez idő alatt hirtelen olyan sokat romlott a helyzet, hogy pár órás állás után már szinte kicsúszik a gyűrű , a köhögéstől ugyanez a helyzet és sorolhatnám hogy a mindennapjaim milyen nehézzé váltak. Most jöhetne a 90-es, de ha ilyen gyorsan romlik a helyzet, mi lesz utana? A nőgyógyaszom a műtétet javasolja ,a méh kivételét. A tanácsát szeretném kérni, Ön szerint műtessem meg magam 73 évesen, vagy van esetleg valami egyéb módszer ami használhat? Köszönőm szepen, minden jót kívánok.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Méh süllyedés témában

Tisztelt Hölgyem!

Köszönöm levelét.

Valóban a mütéti lehetőség meggondolandó, mert hosszu távon nem megoldás, gyakran észlelhető, hogy a mütétet követően maga a hüvelycsonk esik elő.

Magam részéről a Mayer gyürü használatát jó megoldásnak tartom, azzal a megjegyzéssel, hogy a gyürün kivül már több hasonló segédeszköz is rendelkezésünkre áll. Érdemes lenne az interneten utána nézni és kipróbálni.

Ne keseredjen el, az életkor kitolódásával sokan észlelnek hasonló tüneteket, a fő az ,hogy már beszélni lehet róla és lehet találni megközelitőleg jó megoldást is.

A jövőben igyekezzék elkerülni minden olyan tevékenységet, mely a hasüri nyomás fokozódásával járhat/ nehéz sulyok emelése stb.../ testsuly is nagyon fontos, a fogyás elősegiti a panaszok mérséklődését is.

Üdvözlettel:dr.Kiss.

Kérdés: 2021. november 10., 18:25; Megválaszolva: 2021. november 14., 10:17
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdekes lelet
HPV pozitivitás
Barna folyás rákszűrés idején
HPV - rákszűrés
Mikor marad el a menstruációm?