Szemérem viszketés

Üdvözlöm. 4 hónapja szültem császár metszéssel, szoptató kismama vagyok. Kb 2 hónapja viszketés érzek a szemérem ajkai on és a hüvely bemenetnél. A nőgyógyászom már felirt nekem egy Klion D + fucidin és egy Macmiror + Pimafucort kezelést, de úgy érzem egyik sem használt. Sőt inkább mintha rosszabb lenne. Legutolsó vizsgálaton azt mondta tiszta, nincs gyulladás, használják neogranormont. Ezt egy hete használom de semmi javulás. Mit tudna javasolni? Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Szemérem viszketés témában

Tisztelt Hölgyem !

Sszoptatás alatt szervezetét a tejelválasztásért felelős agyalapi mirigy / hypophysis/ prolactin hormonja irányitja és befolyásolja, ennek számos, addig nem tapasztalt mellékhatása lehet, melyet Ön is észlel. A baba védelme érdekében viszont minden gyógyszereléstől tanácsos tartózkodni- a szervezetbe került vegyi anyag befolyásolhatja az anyatej összetételét, akár kedvezőtlen irányban is.

Javaslatom, az észlelt tünetek megszüntetésére a napjában többször elvégezhető szeméremtest kamillás, cickafarfüből főzött teás lemosását követő helyi probiotikumok alkalmazása / gynoflor, lacofeel stb.../ használata, mely a hüvely élő flórájának egynsulyát helyreállitva enyhitheti a panaszokat.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2021. október 20., 09:41; Megválaszolva: 2021. november 02., 17:07
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruációs vérzés
Barna folyás
Abortusz műtét
Hajhullás oka
Babavárási nehézségek