Méhnyakrák szűrés eredmény

Tisztelt Doktor Úr! Komplex méhnyak rákszűrésen vettem részt, a következő eredményt kaptam: citológia pozitív, melyben kóros hámelváltozások (ASC-US) és kóros flóra jelei. Hypohormonális sejtkép látható, amely menopauza vagy szoptatás miatti hormonhiányos állapotot jelez. Az eredmény daganatos elváltozásra NEM utal. A HPV szűrés eredménye negatív lett. Gyermekünk másfél éves, nem szoptatok. Most tervezünk második gyermeket vállalni. Kérdezni szeretném, hogy a szűrővizsgálat ismétlésén kívül van-e más teendőnk, illetve, hogy a gyermekvállalást el kell-e halasztanunk az eredmény miatt. Köszönöm a segítséget!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza témában

A cytológia ismétlése szükséges.Más teendő nincs ezzel.

A cytológiai lelet oka a gyulladás nagy valószínűséggel .Annak kezelése tanácsos.

Kérdés: 2021. október 20., 09:01; Megválaszolva: 2021. október 20., 10:27
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruációs vérzés
Barna folyás
Abortusz műtét
Hajhullás oka
Babavárási nehézségek