Szétnyílt gátvarrat

Tisztelt Válaszadó! 09.19-én szültem, repedés miatt gátvarrás volt indokolt. 24 óra után saját felelősségre eljöttem családi helyzet okán. Másnapra náthás lettem (már előtte is voltak jelek) , így a tüsszögés során éreztem, hogy nagyon feszülnek a varratok, irgalmatlanul fájt. Mára a nátha elmúlt, a felszívódó varratokból is csak egy maradt közvetlenül a hüvelybemenet alatt. Ám sajnos úgy látom, hogy közvetlenül alatta, van egy rész, ahol maradt egy 'luk'. Mintha a varrat nem fogta volna össze kellő ideig és szétnyílt volna. Gondolom a tüsszögés okozta túlfeszülés idézhette elő. Ez begyógyulhat így? Ilyenkor perforálódik ez a rész? Mit kellene tennem? Megmondom őszintén most nem szívesen tenném ki magam újra ennek a procedúrának, örülök, hogy végre le tudok ülni. Ha most hagyom így meggyógyulni, milyen esélyeim vannak ezt később 'megjavíttatni? Ez egy esztétikai plasztikai műtéttel helyreállítható, vagy ez ennél komolyabb dolog? Szívresen küldök képet, de most nem tudom, hogy ha ide feltöltöm, az az oldalon jelenik e meg, így nem merem megtenni. Előre is köszönöm! Üdvözlettel,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza gát varrat témában

Tisztelt Hölgyem !

Köszönöm levelét.

Abban az esetben, ha csak egy gátvarrat környékéről van szó, akkor valóban meggondolandó ujabb procedurának kitenni Magát.

Tanácsom az, hogy a "lyuk " környékét igyekezzentisztán tartani- kamillás lemosások, antibiotikus sebhintőpor rendszeres használatával és minden toilette után.

A gátsebek a jó vérellátásnak köszönhetően szépen és többnyire heg nélkül gyógyulnak, főleg ha kismértékü a hegszétválás, igy talán plasticai mütétre sem kerül sor a későbbiekben.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2021. szeptember 26., 16:17; Megválaszolva: 2021. október 04., 09:09
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fájó csomó mellben
Fennáll ösztrogéndominancia?
Duzzadt gát
Szemérem viszketés
Méhnyakrák szűrés eredmény