NK ölősejt

Tisztelt Doktor Nő! IVF kezelésben veszek részt, májusban volt a stimuláció és június 12-én elvetéltem. Ez volt az első vetélésem. Elmentem Nk vizsgálatra az utolsó hotmongyógyszertől eltelt 2 hónap+2 hét, azaz a vetéléstől a második ciklusban voltam. Rémísztően magasak az értékek, mitől lehet? Lehet túl korán volt a vérvétel és még nem tisztult ki a szervezetem? Nem éreztem magam betegnek, igaz nem vizsgálgattam magam talán 3 napig fájt a fogam. Most kezdenénk szepremberben a fet-et, de nem tudom mi tévő legyek? Nem szeretnék még egy vetélésen átmenni. Szeretném a segítségét kérni az alábbi lelet értelmezésében. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza témában

A vérben lévő NK sejtek arányát számos tényező befolyásolhatja, többek között a nem, az etnikai hovatartozás, a stressz vagy az életkor, ugyanakkor semmi nem utal arra, hogy a normáltartomány felső határát meghaladó értékek károsak lennének. Normális körülmények között az uterinalis NK sejtek száma a peteérést követően, az LH szintjének változásával gyorsan változik. Nem meglepő, hogy az eredmények ellentmondásosak. Az alkalmazott kezelések javallataként sokan a NK sejtek kórosan megemelkedett számát és aktivitását tekintik, ami azonban még jóval belül esik az egészséges nőknél észlelhető tartományon.A leírt értékek miatt gyógyszeres kezelésre lehet szüksége.Ezt az IVF végző helyen megszakértik.

Kérdés: 2021. szeptember 04., 10:19; Megválaszolva: 2021. szeptember 09., 09:51
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Konizáció után
Miért ilyen erős görcseim vannak?
Jónapot Doktornő! Olyan problémam lenne. 7hónapja szültem meg a 3-4 gyerekeimet (ikrek) kb. 2hónapra rá megjött az első menzeszem szülésóta, azóta...
Metaplasia
Kedves Dr.Nő! A rákszűrés eredményem P2 -es negatív neoplasticus elváltozásra, viszont a vegyes baktérium és metaplasia be van jelölve. Kérdésem...
Fogamzásgátló abbahagyása
Tisztelt Doktor Úr! A menstruációm első napján elkezdtem szedni a Belara fogamzásgátlót. Majd mikor elmúlt a vérzésem, 1 hét után újra volt...
Elmeszesedett 4,5 cm myomagöb
Üdvözlöm! 2 éve az életminőségemet rontó hasi panaszaim vannak. A jobb oldali hasfelem egy pontján a myoma nyomja a szerveimet. Vizelési székelési...