Menstruáció vérrög

Jó napot! Június 26.an menstruáció eltolása végett vettem egy doboz fogamzásgátlót, amit ezelőtt 2 évvel szedtem és a vérzés első napján elkezdtem szedni. Szedtem is rendszeresen, viszont pénteken, július 9.en elfelejtettem és szombaton vettem be, este pedig a következőt. Viszont vasárnap azt tapasztaltam, hogy barnás pecsételo vérzés jelentkezik, ma reggel pedig megjott a menstruációm, ami elég fájdalmas volt, görcsoldóval orvosoltam így nem faj, viszont egy nagyobb darab jött le, egyetlen egy amit észre vettem, gondolom azért is fájt úgy. A színe rendes piros, mennyiségileg normális, mint amikor normálisan menstruálok. Nem tapasztalok erős vérzést csak az a nagyobb darab aggaszt, hogy az esetleg csak az a levalo váladék vagy nagyobb baj is lehet. Vagy a fogamzásgátló befolyásolta. Ugy döntöttem többet nem szedem a fogamzásgátlót, megijedtem most, hogy hogy jött meg mikor a gyógyszerbol meg van pár szem, mert 21 szemes. Megkerem mihamarabb válaszoljon, nagyon aggódom. Köszönöm szépen.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza témában

A leírtak alapján ez teljesen elfogadható.A fogamzásgátló kihagyása miatt a hormon szint lecsökkent,emiatt levált a méhnyálkahártya,menstruációszerű vérzés jelentkezett.Ez így van,a fogamzásgátló fajtáját nem tudom,de méh nyálkahártya vastagsága a gyógyszer nélkül felépül,az elkezdett fogamzásgátló a saját hormon termelését csökkenti,így alakul ki a rendellenes vérzés.

A fogamzásgátló mellett több hónapra is szüksége lehet mire a hormon működés rendeződik.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2021. július 13., 13:41; Megválaszolva: 2021. július 16., 21:38
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Lelet értékelés
Jónapot a nőgyógyászati citologiai letembeen ez áll köszönöm ha kifejti!
Petefészek-gyulladás
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy 3 éve született a kislányom! 2 éve viszont rendszertelen a menstruációm, késik mindig... vagy kimarad...
Vizelesi problema
Tisztelt Dr. Farkas Ágnes! 2hete egyutt voltam a parommal , majd ra par napra eszrevettem hogy nem egyszeru a vizeleturites! Érzem hogy kell el is megyek...