Mammográfia

Üdvözlöm Ebben a hónapban töltöttem be a 40. életévemet. Eddig az elmúlt 5 évben mindig mell ultrahangra jártam. Idén még ultrahangos vizsgálatra terveztem menni. A jövő évtől mammográfiára vagy tomoszintézisre mennék. Az lenne a kérdésem hogy ez így megfelelő-e és biztonságos? Olvasom hogy a protokoll valahol 40 év valahol 45. “Árthatok” magamnak azzal hogy lehet hogy idén nem mutat ki semmit az uh és csak jövőre megyek mammográfiára? Az uh tényleg semmit sem mutat ki? Köszönöm válaszát!

Dr. Tekse István válasza mammográfia témában

Kedves Kérdező!

Az UH nagyon sok mindent kimutat-megmutat, de igazi daganat szűrésre nem alkalmas. Ezért kell bizonyos kor felett elfáradni mammográfiára.Ha jövőre megy csak mammográfiára és idén Uh-ra tökéletesen jó lesz úgy is.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

Meddőségi és endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2021. május 07., 19:15; Megválaszolva: 2021. május 10., 11:44
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
mell ultrahang meddig
Tisztelt Doktor Úr 38 éves vagyok, egy gyermekem van, rendesen menstruálok. Évente járok a legmodernebb rákszűrésre illetve évente egyszer...
Mammográfiás lelet
2005-ben és 2007-ben voltam mammográfiás szűrésen. Mindkét leletemen volt két dolog, amit szeretnék tudni: 1. Mastopathiás emlők. 2. A jobb...
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger