Új fogamzásgátló módszer megkezdése

Tisztelt Doktornő! Másodvéleményt szeretnék kérni Öntől. 19 éves korom óta használok valamilyen fogamzásgátlót, először a Lindynette-et, aztán 25 évesen áttértem a Nuvaring-re, azóta is azt használtam. Főként amiatt kezdtem el, mert a menstruációm nagyon rendszertelen volt, borzasztóan erős, és fájdalmas, 6-7 napig is eltartott és azokon a napokon az extrém fárdatságtól szinte alig voltam képes bármilyen érdemi cselekvésre. Megfigyeltem azonban, hogy a Nuvaring hatása kezd gyengülni, erősebb lesz a menzeszem, és az utóbbi két hétben folyamatos pirosos pecsételő vérzésem jelentkezett. A nőgyógyászom semmilyen problémát, elváltozást nem talált, írt fel másfajta fogamzásgátlót, tablettát, az Altforalle-t. Emellett azt mondta, hogy tartsak két hónap szünetet, hogy kiürüljön a szervezetemből az előző fogamzásgátló. Én ezt rendkívül furcsállom, hiszen az előző váltásnál sem kellett szünet, és több helyen olvastam, hogy ez többet árt, mint használ. Ezen felül borzasztóan félek, hogy újra "rendes" menzeszem lesz, mivel két helyen dolgozom, és mellette egyetemre járok levelezőn, jön a vizsgaidőszak, sajnos nem tehetem meg, hogy 5-6 napra kiessek bármiből is. Ön szerint probléma lenne, ha egyből elkezdeném a tablettát? Lehet ennek valamiféle káros hatása? Vagy mindenképp szükséges Ön szerint is a szünet? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: K.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza fogamzásgátló váltás témában

Kedves Hölgyem!

Nem szükséges szünetet tartania, nyugodtan folytatható az új gyógyszer a Nuvaring után.

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2021. április 17., 13:25; Megválaszolva: 2021. április 22., 15:00
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés
Nőgyógyászati Uh lelet
Menstruáció előtti verzes