P3 citológia, gyulladás

Üdvözlöm Doktor Úr. 43 éves Nő vagyok. Már a házasságom alatt is nagyon sok nőgyógyászati problémám volt. Nekem a férjem volt életemben az első, és 19 évig az egyetlen férfi, akivel szexuális kapcsolatom volt. Mégis nagyon sokszor voltak gombás, gyulladásos panaszaim. Korábban fogamzásgátló tablettát szedtem, majd a második gyermekünk születése utántól hormon spirálom lett. Akkor 27 éves voltam. Majd a válásunk után 34 évesen próbálkoztam az ismerkedéssel. Rögtön az első férfi megfertőzött a trichomonassal, ami általában első kezelés után gyógyul, nekem 3 kezelés kellett ehhez is. Majd ez után is szinte minden ismerkedésemből valami nőgyógyászati problémám lett. De kérem ne gondoljon rosszra, nem hetente váltogatom a partnereimet, többnyire hosszú kapcsolataim voltak. Most pedig februárban lett egy atheroma a gáttájékon. Én minden jelentkező problémámmal orvoshoz fordulok, ekkor is így tettem. Ki akarta bökni, de egyenlőre nem engedtem, kis bátorságot kell gyűjtenem, de ha nem fog nőni, engem nem zavar. Ezen a vizsgálaton levette a citológia kenetet is. Két hét múlva hívott, hogy P3 lett az eredmény, menjek vissza megbeszélni. Ezek vannak a papíromon, amit az asszisztens írt. P3 Metapl. Gyull. CIN I. LSIL. Mechanikus IUD. Klinikus dönt. (Az eredeti kezelő lapomat amin az eredmények voltak nem adta oda, csodálkoztam is, de nagyon meg voltam ijedve, mint hogy ezzel foglalkozzak.) Kezelésként: Caps. Dalacin 300mg 3x1 - 5napig Tabl.MacmirorComplex 1x este hüvelybe 12 napig Levosert spirált levette, amúgyis pár hónap múlva lejárt volna az 5 év. Azóta vérzek. Majd ha a gyógyszerek elfogynak, vissza kell mennem, újra mintát vesz, ha annak az eredménye ismét P3, akkor meg akar műteni, a kimetszős módszerrel. De én nem akarom! Csak ez az egy módszer létezik? Júliusban voltam nála, mert akkor egy szex alkalmával véreztem. (kissé durva volt a partnerem) Természetesen megijedtem, elmentem vizsgálatra. Akkor semmi kórosat nem talált. Akkor is nézett citológiát, akkor nem lett rossz.. Ennek 7 hónapja. Ez idő alatt alakulhatott ki valami? Mit tud tanácsolni, hogy ne legyek ennyire fogékony ezekre a fertőzésekre, gyulladásokra.? Alapvetően teljesen egészséges vagyok, nem dohányzom, nem iszok alkoholt, normál testalkatú vagyok, odafigyelek az étkezésemre, marok szám szedek vitaminokat, tornázok, bármit észlelek orvoshoz fordulok, folyamatosan járok minden szűrővizsgálatra. Kb15 éve megvettem és beadattam a HPV oltást is. Nagynénémnek, (Apukám testvérének) nőgyógyászati rákból indult ki, és későn vették észre, elterjedt rá a belekre, nem tudták megmenteni. 62 éves volt. Anyukám rábeszélt az oltásra, mert azt mondja én a Nagynénémre hasonlítok, nehogy genetikailag örökletes legyen a betegség. Erről mi a véleménye Doktor úr, és mi a statisztika? Előre is köszönöm a válaszát. Minden jót kívánok Önnek. Üdvözlettel Marianna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza P3 cytológia, gyulladás témában

Tisztelt Hölgyem !

HPV tipizálást javasolnék és amennyiben magas kockázatu HPV jelenléte igazolódik, akkor a Cyntec Plus vizsgálat a következő lépés/ ennél a vizsgálatnál két biomarker fehérjét mutatnak ki és arra ad választ, hogy a virus a sejtek müködésében okoz -e zavart/ Ha a Cyntec Plus vizsgálat pozitiv, akkor a külső méhszájból több helyről kell punch biopsiát venni és a szövettani eredmény alapján lehet eldönteni, hogy szükséges-e a mütét/conisatió/.

A visszatérő hüvelypanaszok miatt STD kivizsgálás mérlegelendő.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2021. február 28., 17:16; Megválaszolva: 2021. március 05., 10:59
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...