Sebészeti traumát követően fellépő menstruáció szerű vérzés

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék érdeklődni, hogy lehetséges-e, illetve normális-e az, hogy egy múlthét szerdai napon történt lábat érintő trauma után (itthon szerencsétlenül elestem,melynek eredményeképpen a bokám szalagjai megnyúltak és kétszeresére dagadt a bokám, törés nem látható) 2 nappal menstruációra utaló tüneteket észleltem (kicsi mellfeszülés, vérzés, bár nem normál mennyiségű, de a pecsételéstől több, mondjuk napi 2 tisztasági betét szintű, illetve menstruációra utaló szokásos alhasi fájdalom társul)? A kérdést azért tenném fel, mert Cerazette-t szedek, ellenőrzött módon már 2 éve és 2 éve nem menstruáltam még pecsételő vérzésem sem volt. Jelenleg 4. napja van így vérzésem. Ha ez így előfordul és normális akkor nem keresek fel nőgyógyászt mivel pont most voltam a szokásos ellenőrzésen, de amennyiben ez kóros állapot lehet akkor természetesen igen. Illetve ha normális akkor mennyi ideig tarthat? Valamint a gyógyszert szedhetem folyamatosan? (Cerazettel ugye nincs szünet) Terhességi tesztet csináltam a biztonság kedvéért, de kétszer is negatív lett. Köszönettel: Adrienn

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza témában

Az alkalmazott gyógyszer készítmény mellett a leírtak nem jelentenek kóros állapotot.

A készítmény kis mennyiségben tartalmazza az egyik női nemi hormont, a progeszteron típusú dezogesztrelt. Ezért hívják a készítményt csak progeszteront tartalmazó vagy mini tablettának. Ellentétben a kombinált tablettákkal, a csak progeszteront tartalmazó vagy mini tabletta a progeszteron mellett nem tartalmaz ösztrogén hormont.

A kombinált tablettával ellentétben a készítményt olyan nők is szedhetik, akik nem bírják szedni az ösztrogént vagy szoptatnak.

Ez egyik hátránya, hogy a szedése során rendszertelen időközönként hüvelyi vérzés fordulhat elő.

Az is előfordulhat, hogy a vérzése teljesen ki is maradhat.

Kérdés: 2021. január 18., 10:48; Megválaszolva: 2021. január 18., 15:39
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Citologia eredménye
Fogamzásgátó melletti terheség...
Hüvelygyulladás
P3 citológia, gyulladás
Szülés utáni érdeklődés