• segítség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr! Nagyon el vagyok keseredve kérem segítsen. Május óta, folyamatosan Klebsiella pneumoniae a hüvelytenyésztésem eredménye és nem tud eltűnni. ELőször csak folyásos tünetim voltak, a szeméremtesten folyamatosan égett, marta a vizelet is, mára viszont már az egész kismedencém fáj, nem bírom a napokat, aludni sem tudok a folyamatos fájdalomtól. Meg se tudom számolni hány nőgyógyásznál voltam már, rengeteg antibiotikumot kaptam már valamelyiket többször is( dalacin, klion/supplin, supprax, zinnat, azi sandoz) illetve hüvelyi kúpokat, krémeket (betadin, dalacin krém, cns kúp, macmirror, canesten, gynoxin). Természetesen mindig használtam szájon és hüvelyi úton is probiotikumot. A sok antibiotikum miatt júliusban multirezisztensé vált a baktérium, csak kórházi szer lett volna rá jó amit nem kaptam. Akkor azt mondták nekem hogy két hónapig csak tejsavas és lactobacillus kúrát folytassak, hátha kiszorul a baktérium. Nos nem szorult ki, viszont a rezisztenciája az októberi eredmény alapján elmúlt, kaptam rá megint Zinnat 500at. Viszont azóta borzasztóan fáj az egész kismedencém, teljesen csonttól csontig, fáj a vizelés, székelés, minden mozdulat. Nőgyógyász nem lát gyulladást ulthrahangon. Kérdésem az lenne, mit tehetnék ez ellen a baktérium ellen? Egyáltalán baj hogy a hüvelyben van? Okozhatja ez a baktérium a kismedencei panaszaimat? Babát szeretnénk de csak ez az egy dolog akadályoz minket! (nyílván nemi életet így nem kívánom). Voltam többször is STD teszten (férjem is) mindig negatív lett. köszönettel: Végtelenül elkeseredett nő.

        Dr. Kiss György válasza a segitség témában

        Tisztelt Hölgyem ! A Klebsiella pneumoniae a hüvely élővilágának /hüvelyi mikrobiom/ normálisan előforduló bacterium törzseinek egyike. A hüvely soha nem "steril" A hüvelyi mikrobiomot bacteriumok,gombák, virusok,egysejtüek sokasága alkotja, melyek zavartalan müködését a Lactobacillusok által termelt tejsav tartja enyhén savas közeget biztositva/ pH: 3,8-4,2 ./ egyensulyba. Jelenlegi felfogásunk- bacterium ellen antibiotikum, gomba ellen gombaölő szer- ismereteink bővülésével egyre több kritikát kap és nem is alaptalanul. A fentiekből következik, hogy a probiotikumok rendszeres / heti 1-2 alkalommal/ való használata, mellyel a tejsavtermelő bacteriumokat müködését és igy a hüvelyi vegyhatás állandóságát fenn lehet tartani lehetne megoldás, hogy Ön panaszmentessé váljon. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2020. november 15., 22:42; Megválaszolva: 2020. november 17., 16:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornö! Az lenne a kérdésem, hogy Nuvaringet használok évek óta, semmi godom nem szokott lenni. Azonba most elfelejtettem eltávolítani időben, ls ennek eredményeképpen kicsivel több mint 4 hétig volt fent, pontosan 4 hét és fél...
        3 éve vagyunk házasok a férjemmel és próbálkozunk a kisteso projekten én szeptemberben töltöttem a 40.-et a férjem a 34.-et a férjemnek van egy 10 éves kisfia nekem 2 nagy lányom van 21. - és 17.-évesek.! November 12-én kellett volna...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Pár hónapja kezdődött: menstruáció előtt, közben és után borzalmas görcseim, továbbá kb félidőben, ovulációkor is hasonló fajdalmaim vannak. Ez azért is zavaró mert több éve fogamzásgátlót szedek, és...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Olyan problémával fordulok önhöz, hogy április óta rajta vagyunk a kistesó projekten de eddig még nem sikerült. a mostani ciklusom 4. napján voltam vérvételen. az értekeim mind tartományon belül vannak de attól tartok...
        Kedves Doktornő / Doktor Úr! Nőgyógyászati, endokrinológiai problémákkal kapcsolatban érdeklődnék elsődlegesen, illetve említek, majd olyan véreredményeket melyek nem tudom, hogy ezeken a szakterületeken belül megválaszolhatók-e,...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Egészségügyi kaparás szövettani eredményem az alábbi és szeretném megtudni, hogy laikus nyelven pontosan mi a diagnózisom és a továbbiakban milyen teendőkre számíthatok? Szövetileg: Felszínes laphám töredékek,...
        Tisztelt Doktor Úr! Nekem sajnos kétszarvú méhem van és a 6.-7. héten kiderült, hogy elhalt a magzatom. Holnap reggel lesz a műtétem. Érdeklődnék, így hogy van ez a méh rendellenességem, okozhat majd problémát a holnapi...
        Üdvözlöm! Soha életemben nem volt ilynenem és nagyon félek hogy nemi herpeszem van ez egy 1hete jött ki mikor megjött a havim azóta először baktrobanal kenegetem most betadinal. Egyhèn ég de inkább fáj Más tunetem nincs semmim bedagadva...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Az urológus is csak ember
        Dr. Bánfi Gergely urológussal beszélgettünk a Movember mozgalomról.
        Hüvelyfolyás és terhesség
        Pánikba esni nem szabad. Bízzunk a segítségben.
        A dohányfüstbe ment terv
        Mindenki azzal jár a legjobban, ha rá sem szokik a dohánytermékekre.