segítség

Kedves Doktor úr! Nagyon el vagyok keseredve kérem segítsen. Május óta, folyamatosan Klebsiella pneumoniae a hüvelytenyésztésem eredménye és nem tud eltűnni. ELőször csak folyásos tünetim voltak, a szeméremtesten folyamatosan égett, marta a vizelet is, mára viszont már az egész kismedencém fáj, nem bírom a napokat, aludni sem tudok a folyamatos fájdalomtól. Meg se tudom számolni hány nőgyógyásznál voltam már, rengeteg antibiotikumot kaptam már valamelyiket többször is(dalacin, klion/supplin, supprax, zinnat, azi sandoz) illetve hüvelyi kúpokat, krémeket (betadin, dalacin krém, cns kúp, macmirror, canesten, gynoxin) . Természetesen mindig használtam szájon és hüvelyi úton is probiotikumot. A sok antibiotikum miatt júliusban multirezisztensé vált a baktérium, csak kórházi szer lett volna rá jó amit nem kaptam. Akkor azt mondták nekem hogy két hónapig csak tejsavas és lactobacillus kúrát folytassak, hátha kiszorul a baktérium. Nos nem szorult ki, viszont a rezisztenciája az októberi eredmény alapján elmúlt, kaptam rá megint Zinnat 500at. Viszont azóta borzasztóan fáj az egész kismedencém, teljesen csonttól csontig, fáj a vizelés, székelés, minden mozdulat. Nőgyógyász nem lát gyulladást ulthrahangon. Kérdésem az lenne, mit tehetnék ez ellen a baktérium ellen? Egyáltalán baj hogy a hüvelyben van? Okozhatja ez a baktérium a kismedencei panaszaimat? Babát szeretnénk de csak ez az egy dolog akadályoz minket! (nyílván nemi életet így nem kívánom) . Voltam többször is STD teszten (férjem is) mindig negatív lett. köszönettel: Végtelenül elkeseredett nő.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza segitség témában

Tisztelt Hölgyem!

A Klebsiella pneumoniae a hüvely élővilágának /hüvelyi mikrobiom/ normálisan előforduló bacterium törzseinek egyike.

A hüvely soha nem "steril" A hüvelyi mikrobiomot bacteriumok,gombák, virusok,egysejtüek sokasága alkotja, melyek zavartalan müködését a Lactobacillusok által termelt tejsav tartja enyhén savas közeget biztositva/ pH: 3,8-4,2 ./ egyensulyba.

Jelenlegi felfogásunk- bacterium ellen antibiotikum, gomba ellen gombaölő szer- ismereteink bővülésével egyre több kritikát kap és nem is alaptalanul.

A fentiekből következik, hogy a probiotikumok rendszeres / heti 1-2 alkalommal/ való használata, mellyel a tejsavtermelő bacteriumokat müködését és igy a hüvelyi vegyhatás állandóságát fenn lehet tartani lehetne megoldás, hogy Ön panaszmentessé váljon.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2020. november 15., 22:42; Megválaszolva: 2020. november 17., 16:59
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátló abbahagyása és...
Fogamzásgátló szedése
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés