Miréna 5 év után

Tisztelt Doktor Úr! Szeptemberben telt le az 5 év a Miréna spirálom felhelyezése óta. A vírushelyzet miatt várnék a cserével tavaszig, ha ez lehetséges. A spirált nem védekezés, hanem endometriózis miatt kaptam. A görcseim gyakorlatilag teljesen eltűntek a segítségével. Kérdésem az lenne, meddig halasztható a cseréje? (Még működik, nem tért vissza az erősebb vérzés, sem a görcsök.)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Miréna 5 év után témában

Tisztelt Hölgyem!

Aggodalmát megértem és a virushelyzet miatti elképzelése is helyes, de az endometriosis miatt kérem ne várjon a cserével. Az első görcsök, vagy erősebb vérzés már azt jelenti, hogy az alapbetegség aktivizálódott és nehéz lenne megjósolni, hogy egy késleltetett spirálcsere után mkorra válna ismét tünetmentessé.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2020. október 17., 18:25; Megválaszolva: 2020. október 23., 09:22
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátló abbahagyása és...
Fogamzásgátló szedése
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés