• hyperprolactinaemia és a kombinált fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Szeretném kikérni a véleményét a doktoraim döntéseiről, mert kétségeim merültek fel a gyógyszereim együttes alkalmazásával kapcsolatban. A történet: hyperprolactinaemiám van (az agyalapi mirigy jóindulatu daganata). Endokrinológus doktornőm azt javasolta, hogy a Bromicriptin (fél tabletta n/1) szedésének elkezdése után fokozottabban figyeljek a nemkívánt terhesség megelőzésére, például használjak hüvelygyűrűt. Ezt követően elirányított a nőgyógyász doktoromhoz, aki kételkedve, de kiírta nekem a hüvelygyűrűt (Nuv*Ring). Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyire érezhetem magam biztonságban az újdonsült fogamzásgátlómmal kapcsolatban (hormonális fogamzásgátlót még soha nem használtam) úgy, hogy a felírt gyógyszerem közben lehet, hogy az ellenére dolgozik majd azzal, hogy folyamatosan normalizálja a prolaktinomat, ami jelenleg (1908,0 mIU/l). Válaszát ekőre is köszönöm! Tisztelettel: M.Á

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        Az alkalmazott fogamzásgátlóval biztonságban érezheti Magát,az előírásnak megfelelő alkalmazás mellett. Az elméleti lényeg a kezelésben az,hogy a prolaktin emelkedett szintje gátolja a peteérést.Erre kapott kezelésre normalizálódik a hormont szint,akkor a terhesség kialakulása lehetséges.


        Kérdés: 2020. október 01., 17:32; Megválaszolva: 2020. október 04., 20:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: