hyperprolactinaemia és a kombinált fogamzásgátló

Üdvözlöm! Szeretném kikérni a véleményét a doktoraim döntéseiről, mert kétségeim merültek fel a gyógyszereim együttes alkalmazásával kapcsolatban. A történet: hyperprolactinaemiám van (az agyalapi mirigy jóindulatu daganata) . Endokrinológus doktornőm azt javasolta, hogy a Bromicriptin (fél tabletta n/1) szedésének elkezdése után fokozottabban figyeljek a nemkívánt terhesség megelőzésére, például használjak hüvelygyűrűt. Ezt követően elirányított a nőgyógyász doktoromhoz, aki kételkedve, de kiírta nekem a hüvelygyűrűt (Nuv*Ring) . Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyire érezhetem magam biztonságban az újdonsült fogamzásgátlómmal kapcsolatban (hormonális fogamzásgátlót még soha nem használtam) úgy, hogy a felírt gyógyszerem közben lehet, hogy az ellenére dolgozik majd azzal, hogy folyamatosan normalizálja a prolaktinomat, ami jelenleg (1908,0 mIU/l) . Válaszát ekőre is köszönöm! Tisztelettel: M.Á

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászati betegségek témában

Az alkalmazott fogamzásgátlóval biztonságban érezheti Magát,az előírásnak megfelelő alkalmazás mellett.

Az elméleti lényeg a kezelésben az,hogy a prolaktin emelkedett szintje gátolja a peteérést.Erre kapott kezelésre normalizálódik a hormont szint,akkor a terhesség kialakulása lehetséges.

Kérdés: 2020. október 01., 17:32; Megválaszolva: 2020. október 04., 20:44
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Lehetek terhes?
Peteérés, terhesség elősegítése
Tisztelt Doktor úr/nő! Olyan problémával fordulok önhöz, hogy április óta rajta vagyunk a kistesó projekten de eddig még nem sikerült. a mostani...
Segítséget kérnék
Condyloma+negativ hpv, kóros...
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Az elmúlt fél évben másodszor is visszatérő condylomat kellett kezeltetnem. A legutóbbi szemölcs eltávolításon ...
AMH szint
Tisztelt Doktor ur! Ma elkeszult az AMH vizsgalatom es az volna a kerdesem, hogy 0,28 as Ertekkel lehetseges teherbe esni, vagy ilyen esetben lombik javasolt?...