Rendszertelen menstruáció

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! 26 éves nő vagyok. Fél éve a menstruációs ciklusom teljesen megváltozott: a szokásos 32-35 napos ciklus helyett 21 napos lett. Augusztus elején voltam nőgyógyásznál, aki csinált hüvelyi és hasi ultrahangot is, és PCOS-t állapított meg. Viszont javasolt egy hormonális vérvizsgálatot is a ciklus 3-5. napján és a 20-22. napin. Őszinte legyek, kicsit később szántam rá magam erre, mert általában rosszul vagyok a vérvételtől. Az új ciklusom 21. napjától elkezdtem barnázni kb. 5-6 napig, majd utána megjött, a 4. napon történt a vérvétel. Az eredmény alacsony D-vitamin szintet (60,1 nmol/l) és magas AMH szintet (10,99 ng/ml), illetve magas totál tesztoszteron szintet (2,65 nmol/L) mutatott ki. A következő vérvétel 1 hét múlva lesz. Azonban a normál vérzés elmúltával folyamatosan barnázok napok óta, már lassan 1 hete. És kétségbe vagyok esve, hogy mi lehet a gond. Nőgyógyászhoz még kb. 3 hét múlvára kaptam időpontot. Premens tabletta szedését időközben elkezdtem. Tudna nekem segíteni, hogy mi állhat a dolgok hátterében? Előre is nagyon köszönöm a válaszát! Üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a Polycisztás ovarium témában

Kedves Kéredző!A kép,ha egyértelműen PCOS mutatkozott az ultrahangos vizsgálaton,, azzal együtt jár a vérzés rendetlenség, de gyógyszeresen korrigálható. Addig lehet, hogy lesz barna folyás, egyéb szabálytalanság, de nyugodjon meg, nem ritka a diagnózisa és karban tartható.Egyenlőre mindenképpen hormonális tablettára szorul.

Kérdés: 2020. október 01., 08:32; Megválaszolva: 2020. október 05., 16:59
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele