• Behatoláskor alhasi görcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Öt évvel ezelőtt volt az első aktusom, ami akkor nagyon fájt, a problémám az, hogy a mai napig nagyon fáj. Volt egy több éves párkapcsolatom, bármilyen pózban, hosszú előjáték után próbálkoztunk, mindig ugyanaz volt a végeredmény. Fájt már maga a behatolás is, nehezen tágultam ki, de amikor ez sikerült és létre jött maga az aktus, az alhasamban nagyon erős görcsölést, fájdalmat éreztem. Többször előfordult, hogy sírtam a fájdalomtól, néha véreztem is. Mintha egyszerűen valami falba ütközne, görcsöl, olyan érzés mint amit menstruációkor érzek fájdalmat. De az 1 ujjal való behatolást sem vagyok képes élvezni, nagyon kellemetlen és fájdalmas. Soha életemben nem történt olyan behatolás amely nem fájt volna. Újabban az orvosi vizsgálatokon is elsírom magam annyira erősen érzem a fájdalmat. A hétköznapokban gyakran fáj a derekam és az alhasam baloldala, behatoláskor inkább középen fáj. Tampont használni sem tudok, egyszerűen nem megy be. A menstruációm rendszertelen, általában 2 havonta jön meg, többször volt, hogy teljesen fekete színe volt. Az utóbbi hónapban összesen 1 napot menstruáltam. Nagyon elkeseredett vagyok, fogalmam sincs mit csináljak. Az elmúlt 5 évben több nőgyógyásznál voltam, mindenféle vizsgálatokat végeztek, ultrahangot, de semmit nem találtak. Az egyik orvos említette az endometriozist, hogy azt csak laparoszkopiás vizsgálat után tudná kizárni. De ha endometriozisról lenne szó az én esetemben, az okozhatna fájdalmat minden egyes apró behatoláskor is? Úgy tudom az csak néha okoz fájdalmas szexuális együttlétet. Esetleg érdemes lenne elmennem egy laparoszkopiás vizsgálatra? Szexuálpszichológushoz is jártam mert mindent szerettem volna megpróbálni, de nem gondolom, hogy a fájdalmam pszichés eredetű lenne. Kérem ha van bármi ötlete, javaslata akkor írja meg! Nagyon szeretném ha segítene. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a hüvelyi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Megdöbbentő a tünethalmaz melyet leír.Sajnos sz endometriózis sem zárható ki, ugyanis a gócok bárhol elhelyezkedve maguk körül a rendszeres kis mikroszkópos bevérzéseikkel összenövéseket hoznak idővel létre és ezért fájnak. Bár ez a fájdalom mérték bizonyos fokig összefüggésben lehet a ciklusával és az aktuális hormonszint változással.Próbaképpen hormongyógyszerek javíthatnak a tüneteken. Diagnosztikus célból is kipróbálható. Perdöntő a gondos ismételt ultrahangos vizsgálat, ha nem javul, legalább félévente. Használjon behatolás előtt egyelőre szilikonos hüvelysikosító gélt, kérjen a patikustól.Ha kell, ne féljen a laparoszkópos vizsgálattól.


        Kérdés: 2020. szeptember 28., 22:39; Megválaszolva: 2020. szeptember 29., 11:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: