• Condyloma+negativ hpv, kóros hámsejtelváltozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Az elmúlt fél évben másodszor is visszatérő condylomat kellett kezeltetnem. A legutóbbi szemölcs eltávolításon (szept 7.) egyben kértem egy hpv tipizalast is, és a hpv oltást javasolták, viszont a hpv tipizalas negatív lett. Ez lehetséges? Tudtommal a hpv vírus okozza ezeket a tüneteket. A férjemmel azota nem voltunk együtt, amíg nem tudunk biztosat, neki nincs tünete. Továbbá júliusi nőgyógyászati rákszűrésen pedig kóros hámsejt elváltozás (Low-grade) eredményét kaptam, amire isoprinosinet szedek szeptember 3-tól három hónapig, majd kontroll. A nőgyógyász orvos szerint, a kettőnek nincs köze egymáshoz. Ha nincs jelen a szervezetemben a vírus, hogy lehetnek ilyen tüneteim, illetve mi okozhatja? Merre induljunk tovább,mit tanácsolna? Előre is nagyon köszönöm a válaszát!

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        A nemi szervi szemölcs (más néven genitális szemölcs, vagy condyloma acuminatum1) egy olyan jóindulatú bőrkinövés, amit a HPV egyes alacsony kockázatú típusai, 90%-ban a 6-os és a 11-es típusok okozhatnak. A HPV pozitivitás kimutatása 96%-ban van. Amennyiben tünetmentes 3 hónap múlva ismételt rákszűrés és HPV vizsgálat javasolt.


        Kérdés: 2020. szeptember 24., 11:04; Megválaszolva: 2020. szeptember 26., 20:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: