• AMH szint

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor ur! Ma elkeszult az AMH vizsgalatom es az volna a kerdesem, hogy 0,28 as Ertekkel lehetseges teherbe esni, vagy ilyen esetben lombik javasolt?34 eves vagyok es ezen kivul minden leletem jo, van peteeresem is, csak az ultrahang alapjan az AFC 6. Mit javasol erre?Van okom aggodni?Inofolicot iszom, napi 1 tasakkal.Koszonom!

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        AMH szint Mit jelent? 3,0 ng/ml felett Magas (gyakran a PCOS jele) 1,0 ng/ml felett Normális 0,7-0,9 ng/ml között Alacsony-normális tartomány 0,3-0,6 ng/ml között Alacsony 0,3 ng/ml alatt Nagyon alacsony Alacsony AMH-értékek arra utalnak, hogy a petefészek tartalékai kezdenek kimerülni, vagy akár már sajnos ki is merültek. Ez vagy a természetes hormonális változások hatása, melyek a változókor közeledtével minden nőben bekövetkeznek, vagy fiatalabb nőkben valamilyen betegségre utalhat (pl. korai petefészek kimerülés vagy korai menopauza). Természetesen azoknál a betegeknél, akiknek a petefészket károsító betegségük vagy műtétjük volt, sajnos károsodhatnak a petefészkek annyira, hogy emiatt csökkent az AMH értéke is, ezzel jelezve a kevés maradék petesejtet. Az alacsony AMH szinttel rendelkező nők közül is sokan teherbe tudnak esni természetes úton, habár ennek kisebb a valószínűsége, ha az AMH szint az „alacsony” alatti tartományba esik. Könnyen előfordulhat, hogy egyes hónapokban magasabb az AMH szint – vagyis több petesejt érik meg – míg más hónapokban kevesebb petesejt érik meg, ezért az AMH is alacsonyabb. Meddőségi problémával fogalakozó intézményt keressen fel.


        Kérdés: 2020. szeptember 22., 20:13; Megválaszolva: 2020. szeptember 26., 20:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: