• Lehetek meddő a labor eredmények alapján?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Címzett! Érdeklődni szeretnék, hogy kell e aggódnom az alábbi labor leletem miatt?( mellékeltem a képet) A párommal 3-4 hónapja próbálkozunk. A nőgyógyászom csak később tud fogadni. A labor a ciklus 4.napján készült, a ciklusom 28-31 nap között szokott ingadozni, még vàr rám egy 21. Napi labor is , ezzel kapcsolatban is lenne kérdésem, hogy ilyen ciklus mellett érdemesebb a 23.napon elvégeztetni, vagy inkább a 21.-en? Posztmenopauza: 10,87-58,64 Ul FSH 7,74u/l Folikuláris 3,85-8,78 u/l Ovulációs 4,54-22,51 ul Luteális 1,79-5,12 ul Posztmenapeuza 16,74-113,59 u/l —————— ProklatinCLIA (DXI 800) 242,9 Miu/l Nem terhes esetben 70,8....566,5 ———- Ösztradiol (E2) 73,4 pmol/l Follikuaris fazis 82,2 -422 pmol/l Ovulacios fazis 117,8-1898 pmol/l Lutearis fazis 134-903pmoll Posztmenopeuza <92 pmoll __________ Progeszteron :1,8 mnol/l Folikularis 0,98-4,83nmol/l Lutealis 16,40-59,02 mnol/l Posztmenapeuza:0,25-2,48 mnol/l ————— D vitamin total 25-oh :144,00 mnol/l Megfelelo szont 75-250 mnol/L ———- Inzulin: 7,5 miu/l 1.9-23 miu/l ——— Hcma-ir 1,6 ... -4,4 Fehérvérsejt 5,5 G/l 4,5-11 Neutrofil granulocia 3,07 1,8-7,7 Limfocia 1,9. 1-5 Monocita 0,30 0.0-0.80 Euzonofil 0.22 0.00-0.45 Bazofil 00,2. 0.00-0.20 Neutrofil %. 55,70% 45.00-70.00% Limfocit % 34,50%. 20.00-45.00% Monocita% 5,40%. 0.00- 10.0% Euzonofil%. 4.00%. 0.00-4.00% Bazofil% 0,40%. 0.00-1,00% Vörösvérsejt szám 4,9T/l. 4.00-5,2 Hemoglobin 140gl. 120-150 Hematokrit 0,43ll. 0.36-0,45 Mcv 89,3. 81-100 Mch 28,8. 26-34 Mchc 323. 310-360 Rdw-sd 39,0. 37-54 Trombocitaszám 241 150-400 Mpv11,2 9-13 Vizelet üledék : semmi kóros nem található

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        A látott labor leletek alapján mert hiányos korrekt vélemény nem mondható. Az FSH,Prolaktin,Insulin normál értéket mutat.Hiányzik az LH érték. Ezekből a petefészek működésére lehet információt kapni. A 20-23.napon elvégzett hormon labor,a Progeszteron,a peteérésről ad információt. Azt tanácsos elvégezni,annak,hogy 21.vagy 23.napon nem meghatározó tényező.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2020. szeptember 21., 10:33; Megválaszolva: 2020. szeptember 21., 21:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Október elején miss ab miatt vált szükségessé műszeres befejezés (ha helyesen írom), amit egy laporoszkópos műtét követett a méhfal sérülése miatt. 3 hete volt a beavatkozás . Eleinte jelentkeztek erős...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Fogamzásgátlót (Deciora 3 mg/0,02 mg) szedek lassan 7 éve, már egyszer előfordult, hogy bár mindennap bevettem a gyógyszert, mégsem jött meg a menstruációm, de csak egyszer maradt ki, utána rendben megjött. Most...
        Üdvözlöm. 1,5 hónapja van párom, van szexuális életünk is de még nem szedek gyógyszert mert most kellett volna megjönnie a menzeszemnek és kezdtem volna el, eddig is védekeztünk óvszerrel, de most már második napja késik, mindig 28 napra...
        Tisztelt Doktor Úr! Szeptemberben telt le az 5 év a Miréna spirálom felhelyezése óta. A vírushelyzet miatt várnék a cserével tavaszig, ha ez lehetséges. A spirált nem védekezés, hanem endometriózis miatt kaptam. A görcseim gyakorlatilag...
        Tisztelt Doktor úr! Azért fordulok Önhöz, mert petefészek cisztát állapítottak meg nálam, és a leleteim alapján szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint feltétlenül szükséges-e a műtéti beavatkozás. Nyár közepén 21 hetesen volt...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy a 28-30 napos ciklusnál a 12. Napon végzett uh vizsgálat során mért 4mm méhnyálkahártya illetve 13mm domináns tüsző mennyire számít jónak vagy rossznak. LH tesztek alapnán 16....
        Jó napot kívánok Doktor úr! Tünde vagyok Szegedről. Az lenne a kèrdèsem hogy 45 èves vagyok. 5 ève tart már nálam a menopauza, azóta nincs menstruációm! Most egy pár napja el kezdett fájni a hasam, nèha van rosszullèt is de nem ilyen...
        Kedves Orvos! Párommal most először próbáltuk ki, az anális együtt létet. És aztán egyből következett a vagina. Kellemetlen érzés volt, így hanyagságból rá tértünk a “megszokott” részhez. Olvastam róla, hogy veszélyes egyikből, a...
        Üdvözlöm Doktorúr! Egy pár hete fehéres elváltozász észleltem a hüvelybemenet alatt. Nem nő nem változik inkább javul de nem tünik el.Olyan mintha ki lenne száradva a bőr. Az orvosom szerint ártalmatlan elváltozás kenjem pimafucorttal a...
        Kedves Doktor Úr! Szülést követően (nem szoptattam) 3 hónapig nem jelentkezett menstruáció. Majd mikor úgy tűnt, hogy megjött, akkor kezdtem el szedni fogamzásgátló tablettát, az orvos utasítása alapján. A vérzés szinte rögtön barnára...