• Lehetek meddő a labor eredmények alapján?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Címzett! Érdeklődni szeretnék, hogy kell e aggódnom az alábbi labor leletem miatt?( mellékeltem a képet) A párommal 3-4 hónapja próbálkozunk. A nőgyógyászom csak később tud fogadni. A labor a ciklus 4.napján készült, a ciklusom 28-31 nap között szokott ingadozni, még vàr rám egy 21. Napi labor is , ezzel kapcsolatban is lenne kérdésem, hogy ilyen ciklus mellett érdemesebb a 23.napon elvégeztetni, vagy inkább a 21.-en? Posztmenopauza: 10,87-58,64 Ul FSH 7,74u/l Folikuláris 3,85-8,78 u/l Ovulációs 4,54-22,51 ul Luteális 1,79-5,12 ul Posztmenapeuza 16,74-113,59 u/l —————— ProklatinCLIA (DXI 800) 242,9 Miu/l Nem terhes esetben 70,8....566,5 ———- Ösztradiol (E2) 73,4 pmol/l Follikuaris fazis 82,2 -422 pmol/l Ovulacios fazis 117,8-1898 pmol/l Lutearis fazis 134-903pmoll Posztmenopeuza <92 pmoll __________ Progeszteron :1,8 mnol/l Folikularis 0,98-4,83nmol/l Lutealis 16,40-59,02 mnol/l Posztmenapeuza:0,25-2,48 mnol/l ————— D vitamin total 25-oh :144,00 mnol/l Megfelelo szont 75-250 mnol/L ———- Inzulin: 7,5 miu/l 1.9-23 miu/l ——— Hcma-ir 1,6 ... -4,4 Fehérvérsejt 5,5 G/l 4,5-11 Neutrofil granulocia 3,07 1,8-7,7 Limfocia 1,9. 1-5 Monocita 0,30 0.0-0.80 Euzonofil 0.22 0.00-0.45 Bazofil 00,2. 0.00-0.20 Neutrofil %. 55,70% 45.00-70.00% Limfocit % 34,50%. 20.00-45.00% Monocita% 5,40%. 0.00- 10.0% Euzonofil%. 4.00%. 0.00-4.00% Bazofil% 0,40%. 0.00-1,00% Vörösvérsejt szám 4,9T/l. 4.00-5,2 Hemoglobin 140gl. 120-150 Hematokrit 0,43ll. 0.36-0,45 Mcv 89,3. 81-100 Mch 28,8. 26-34 Mchc 323. 310-360 Rdw-sd 39,0. 37-54 Trombocitaszám 241 150-400 Mpv11,2 9-13 Vizelet üledék : semmi kóros nem található

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        A látott labor leletek alapján mert hiányos korrekt vélemény nem mondható. Az FSH,Prolaktin,Insulin normál értéket mutat.Hiányzik az LH érték. Ezekből a petefészek működésére lehet információt kapni. A 20-23.napon elvégzett hormon labor,a Progeszteron,a peteérésről ad információt. Azt tanácsos elvégezni,annak,hogy 21.vagy 23.napon nem meghatározó tényező.


        Kérdés: 2020. szeptember 21., 10:33; Megválaszolva: 2020. szeptember 21., 21:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: