Lh es fsh szint

Tisztelt Doktorno! Mennyire problema az, hogy a ciklus 3. Napjan mert fsh ertekem 7,41 lett, az lh szintem pedig 2,77? Utobbit lehet novelni valamivel? Ugy tudom 1: 1 aranyban kellene lenniuk.Koszonom!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászati betegségek témában

A gonadotropinoknak nevezett hormonok közé az LH-t és az FSH-t soroljuk, melyek részt vesznek a menstruációs ciklus szabályozásában. Egészséges esetben e két hormon egymással egyensúlyban van, és az ovuláció előtti időszakban az FSH-nak van nagyobb szerepe, míg utána az LH-nak. Az FSH a ciklus első felében ugyanis a peteérést hivatott támogatni (majd később a progeszteron kiválasztását) , míg az LH a tüsző repedésében játszik fontos szerepet (LH csúcs) , valamint a luteális fázisban a sárgatest fennmaradását teszi lehetővé.

Az FSH az petefészek stimuláhatóságát mutaja.Általában 6 alatt kiváló, 6-9 jó, 9-10 még megfelelő, 10-13 nehezen stimulálható, 13+ nagyon nehezen stimulálható. A PCO-s betegek kivizsgálásakor az FSH/LH arányt is nézik. Ez az arány normálisan kb. 1: 1, ha az LH értéke magasabb, a PCO diagnozisa valószínű.

Megfelelő kezelési módok állnak rendelkezésre.Keressen fel meddőségi szakrendelést.

Kérdés: 2020. szeptember 05., 18:43; Megválaszolva: 2020. szeptember 10., 20:01
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz