• Lh es fsh szint

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorno!Mennyire problema az, hogy a ciklus 3. Napjan mert fsh ertekem 7,41 lett, az lh szintem pedig 2,77?Utobbit lehet novelni valamivel?Ugy tudom 1:1 aranyban kellene lenniuk.Koszonom!

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        A gonadotropinoknak nevezett hormonok közé az LH-t és az FSH-t soroljuk, melyek részt vesznek a menstruációs ciklus szabályozásában. Egészséges esetben e két hormon egymással egyensúlyban van, és az ovuláció előtti időszakban az FSH-nak van nagyobb szerepe, míg utána az LH-nak. Az FSH a ciklus első felében ugyanis a peteérést hivatott támogatni (majd később a progeszteron kiválasztását), míg az LH a tüsző repedésében játszik fontos szerepet (LH csúcs), valamint a luteális fázisban a sárgatest fennmaradását teszi lehetővé. Az FSH az petefészek stimuláhatóságát mutaja.Általában 6 alatt kiváló, 6-9 jó, 9-10 még megfelelő, 10-13 nehezen stimulálható, 13+ nagyon nehezen stimulálható. A PCO-s betegek kivizsgálásakor az FSH/LH arányt is nézik. Ez az arány normálisan kb. 1:1, ha az LH értéke magasabb, a PCO diagnozisa valószínű. Megfelelő kezelési módok állnak rendelkezésre.Keressen fel meddőségi szakrendelést.


        Kérdés: 2020. szeptember 05., 18:43; Megválaszolva: 2020. szeptember 10., 20:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A hurutos köhögés
        COVID-19 kisokos