szülés után menstruáció

Kedves Doktor Úr! 10 héttel ezelőtt szültem császármetszéssel, körülbelül 5 hétre el is múlt a vérzés. Azóta párszor görcsölt a hasam és pecsételő vérzésem volt, de egyszer sem jött meg. A 6 hetes kontrollon mindent rendben találtak. Egyáltalán nem tudtam szoptatni, gyógyszert nem szedek. Érdeklődnék, hogy ez meddig normális? Meddig kellene várnom, hogy újra megjöjjön. Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászati betegségek témában

A szülés utáni 6 hétig tartó véres folyás nem menstruáció.Azt lochiának hívják,addig tart míg a méh belső felszíne újra gyógyul.

Mindenkinél más, hogy pontosan mikor jelentkezik a szülést követő első menstruáció. Aki nem szoptat, annak már hat-nyolc héttel a baba világra hozását követően visszatér a ciklus, viszont az intenzív szoptatás mellett akár egy év is eltelhet menstruáció nélkül. Akinek korábban gondja volt a menstruáció rendszerességével, annak nehezebben áll vissza a hormonháztartás súlya, akárcsak azoknak a kismamáknak, akiknek nőgyógyászati problémájuk volt. Ha a tej elapadását követő 2-3 hónapban sem jelentkezik a szülés utáni első menstruáció, mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni, mert elképzelhető, hogy hormonkezelésre lesz szüksége.

Kérdés: 2020. szeptember 05., 14:51; Megválaszolva: 2020. szeptember 06., 16:48
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Lehetek terhes?
Peteérés, terhesség elősegítése
Tisztelt Doktor úr/nő! Olyan problémával fordulok önhöz, hogy április óta rajta vagyunk a kistesó projekten de eddig még nem sikerült. a mostani...
Segítséget kérnék
hyperprolactinaemia és a kombinált...
Üdvözlöm! Szeretném kikérni a véleményét a doktoraim döntéseiről, mert kétségeim merültek fel a gyógyszereim együttes alkalmazásával...
Condyloma+negativ hpv, kóros...
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Az elmúlt fél évben másodszor is visszatérő condylomat kellett kezeltetnem. A legutóbbi szemölcs eltávolításon ...