• Szeretnék felvilágositast kerni p3 citologia eredmenyemmel kapcsolatban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szeretnék felvilagosito, választ kérni egy kényes, témaban, citoligia eredméyem, p3. Van okom agodalomra? Váltottam orvost is de meg varnom kell a konzultációra, miert nem irtfel fogamzasgatlot? Erre nemlehet szedni? Előre is köszönöm válaszát, tisztelettel...

        Dr. Szalóczy Péter válasza a citológiai eredmény. témában

        Kedves Kérdező!A citológiai P3 képnek nincs köze a fogamzásgátló szedéséhez,ettől felírható. Az eredmény az 5-ös skála közepén aP3 azt jelenti, hogy nem rosszindulatú sejt alaki elváltozások láthatók egyes sejteken.Legtöbbször gyulladásos jelek, méhszájon hámhiba, (erózió) adja. Mindenképpen ismétlést kíván a kenet néhány hét múlva, addig érdemes lenne valamelyik hüvelyi protexinnel a hám részére optimális környezetet biztosítani. Recept nélkül kérjen a patikustól. Használja egy hétig naponta, egy hétig másnaponta, majd a kenetvételig heti kétszer. Ha valószínűleg visszajavul P2-re, fél év múlva érdemes ellenőrizni, ha ismétlődne, vagy P4-re romlana próbakimetszést, esetleg méhszáj plasztikát fog orvosa javasolni.


        Kérdés: 2020. augusztus 26., 22:15; Megválaszolva: 2020. augusztus 31., 13:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: